2a divisió FEF

2a DIVISIÓ B

LLEIDA

El Lleida, des de zero

La FEF rebutja la petició per jugar a 2a B i el nou club hauria de començar a quarta catalana

La Muntanyesa en seria el gran beneficiat i ocuparia la plaça sense assumir cap deute extern

Anabel Junyent
EXPRESIDENTA DE L'UE LLEIDA
«Ens hem posat en contacte amb el jutge i ens ha dit que tornarà a recordar a la federació espanyola que els drets federatius se'ls quedaria l'adjudicatari del procés concursal»
Miguel Rueda
DIRECTIU DE LA MUNTANYESA
«Si la FEF rebutja el recurs presentat pel Lleida nosaltres jugarem a segona B. Ens hem reunit part de la junta directiva i hem decidit acceptar la plaça»

L'UE Lleida, refundat la setmana passada com a Lleida 1939, va rebre ahir un cop dur ja que la federació espanyola va refusar la seva inscripció a segona B després de revisar tota la documentació aportada per Anabel Junyent, expresidenta de l'UE Lleida. Segons la FEF, hi ha moltes carències administratives en la documentació i, a més, deixa clar que en tractar-se d'una nova entitat ha de començar de nou i jugar en la darrera categoria, és a dir, a quarta catalana, i mai a segona B.

Anabel Junyent ha demanat ara al jutge Eduardo Enrech que l'empari després de la decisió presa per la RFEF, tot i que el principal problema sembla que radica en què l'expresidenta del Lleida no es va inscriure com a club sinó com a societat anònima esportiva (SAE). Junyent confia que la FEF faci marxa enrere i que el club pugui acabar jugant a segona B, ara mateix un fet força improbable després de la resolució d'ahir de l'ens federatiu: «Ens hem posat en contacte amb el jutge i ens ha dit que tornarà a recordar a la FEF, cosa que ja li va comunicar en l'inici del procés, que és que els drets federatius se'ls quedaria l'adjudicatari del procés concursal», ha explicat l'expresidenta.

Junyent, d'altra banda, ha explicat que aquesta tarda té previst consignar en una notaria l'aval d'un milió d'euros que va incloure en la seva plica per aconseguir ser considerada la millor oferta de les tres que es van presentar a subhasta per fer-se càrrec del club. El jutge va donar a Junyent de termini fins a demà al migdia per complir amb les condicions incloses en la seva oferta. Junyent ja n'ha complert dues: la constitució de l'entitat com a SAE i el pagament inicial de 70.000 euros i ara només falta l'aval.

En espera dels esdeveniments que es puguin produir avui després de les al·legacions del jutge a la decisió dictaminada ahir per la FEF de no acceptar la inscripció del Lleida 1939, i sempre i quan no es produís un gir de 180 graus, la plaça a segona B del conjunt del Segrià passaria a les mans de la Muntanyesa. De fet, la cúpula directiva del club de Nou Barris es va reunir ahir al vespre de manera extraordinària i va acordar acceptar una plaça a la qual va renunciar fa uns dies. La FEF va oferir-li la plaça del Castelló i l'Alacant, descendits per problemes econòmics, però la Muntanyesa no la va voler perquè s'havia de fer càrrec d'una part del deute dels clubs morosos. Ara l'escenari és diferent i el club presidit per Emilio Llamas no hauria d'assumir cap deute del club lleidatà. En cas que la Muntanyesa s'ho repensés a última hora el candidat seria la Pobla de Mafumet que ja ha parlat amb la federació espanyola.

El Tàrrega, a tercera, i tres ascensos més

Si finalment s'acaba confirmant el descens del Lleida a quarta catalana, a banda de provocar l'ascens de la Muntanyesa a segona divisió B, també provocarà un ball d'equips a la resta de categories. El Tàrrega, que va quedar quart a primera catalana, seria nou equip de tercera divisió. A més, l'Horta pujaria a primera catalana, el Fundació Atlètic Vilafranca a segona catalana i el Riudeperes a tercera catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)