Internacional

ÀNGEL RANGEL

DEFENSA DEL SWANSEA CITY

“No hem de tenir por i gaudir de l'experiència”

El lateral català debuta demà en la Premier visitant el Manchester City; la idea del conjunt gal·lès és ser fidel al futbol de toc i combinació que l'ha dut a la màxima categoria

Contacte constant amb Robert Martínez.
“Sempre li ho agrairé, hi parlo sovint i ja m'ha advertit que en la Premier League hi ha un ritme de joc molt més alt”, assegura Rangel del tècnic del Wigan, que li va donar l'oportunitat d'arribar a Swansea i que aquest estiu se l'ha volgut endur als ‘latics'.
La nostra referència és el Barça. El nostre entrenador n'és un malalt i sempre que pot va a Barcelona a veure partits

De tercera categoria a la Premier League. Demà comença el repte d'Àngel Rangel (Sant Carles de la Ràpita, 1982) en l'elit del futbol anglès quatre anys després d'emprendre una aventura que mai s'hauria pensat que podria assolir aquesta dimensió.

Ara ja sí, es pot afirmar que la seva aposta pel Swansea li ha sortit rodona...

Absolutament. Quan vaig decidir canviar d'aires i venir a Anglaterra no tenia res a perdre. Estava a segona B, mai havia tingut ofertes d'equips de segona tot i ser molt regular i jove. I bé, em va venir l'oportunitat del Swansea, un equip de la mateixa categoria, una lliga nova, la possibilitat de conèixer un nou país, sabia que aprendria anglès i que si les coses anaven bé se'm podien obrir més portes. I sí, m'ha anat tot rodat.

El Swansea ha apostat pel futbol de toc, en la Premier League es podrà mantenir?

El canvi serà molt gran, però nosaltres tenim clar que la filosofia es mantindrà, jugarem la pilota i la proposta serà ofensiva. Hem parlat al vestidor que no hem de tenir por de res, hem de disfrutar de l'experiència. La nostra referència és el Barça, el nostre tècnic és un boig del Barça i quan pot viatja a Barcelona a veure partits. En la nostra mesura, vol que juguem com ells.

Com veu el debut contra el City?

És un equip totalment diferent a nosaltres, que ja fa temps que treballem amb el mateix grup. Ells fitxen un jugador quasi cada dia i quasi no es deuen conèixer, tot i que tenen una gran qualitat.

Vostès no s'han reforçat gaire...

El club ho fa tot amb molt de sentit comú, no tira els diners i crec que el nostre fort és el grup. A més, encara ha d'arribar algun jugador més a la plantilla.

I què espera d'aquesta Premier?

La veig com una competició forta. Com a lateral dret, em poso a pensar en tots els jugadors que hauré de marcar i impressiona. Però bé, sempre que he jugat contra equips de la Premier en la copa és quan més m'he concentrat i m'ha anat bé normalment. Per això vull pensar que podré demostrar el jugador que sóc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)