Internacional

Gràcies, amic Vorm

Premier League. L'Arsenal, amb Arteta i Mertesacker a l'onze titular, suma el primer triomf a la lliga gràcies al porter holandès del Swansea en una jornada que viu l'ensopegada del Liverpool

Arsène Wenger esperava un “impacte immediat” dels fitxatges d'última hora. El francès va confiar en Arteta i Mertesacker d'entrada i a la segona part va fer debutar Benayoun, amb Andre Santos i Chu-Young Park mirant-s'ho a la banqueta. Les cares noves no van millorar gaire la imatge de l'Arsenal, que va saber aprofitar un regal de Vorm en el primer triomf.

Parlen molt bé del porter del Swansea. Fitxat de l'Utrecht, ha estat el millor del seus fins ara, però ahir va fer un regal de doloroses conseqüències. L'Arsenal dominava amb un Arteta molt participatiu, si bé sense fer mal. Fins a tocar el descans. Walcott va xutar, la pilota va tocar un defensa i Vrom va anar a buscar el rebot. L'holandès va voler servir ràpid des del lateral de l'àrea, amb la mala sort que la pilota va anar a la cama del rapitenc Àngel Rangel i va quedar morta als peus d'Arxavin. El rus va tenir prou qualitat per, amb un sol toc i poc angle, fer l'1-0. Els visitants van tenir possibilitats d'empatar, però els gunners ja tenen la primera victòria al sarró.

Exhibició del United

L'Arsenal havia de vèncer perquè els favorits no es relaxen. Terry i un toc meravellós d'esperó d'un Sturridge decidit a desterrar Torres al fons de la banqueta van permetre el Chelsea imposar-se 1-2 a Sunderland, mentre que els dos de Manchester tampoc afluixen. Si el City resolia el tràmit contra el Wigan, el United va fer baixar el preu de Cahill abusant de la defensa del Bolton. Doblet del Chicharito i segon hat-trick seguit de Rooney per al 0-5.

Així, l'únic incapaç de fer els deures va ser el Liverpool. Un polèmic penal va permetre l'Stoke City fer-se fort al Britannia Stadium i segellar la primera derrota dels red.

Estrenes de Crusat i Oriol Romeu

El Wigan va patir ahir la primera derrota de la temporada, amb el Kun Agüero de botxí. Una combinació entre Tévez, que va errar un penal, i Silva va acabar a les botes de l'ex-Atlético en el primer gol ja al minut 13, si bé la sentència va arribar al segon temps. Agüero en va fer dos més, sempre amb participació de la classe de Silva, en un partit en què Robert Martínez va fer debutar al minut 71 Albert Crusat. Un altre català, Oriol Romeu, va estrenar-se al Chelsea en la victòria al camp del Sunderland. El migcampista format al Barça va entrar en acció al minut 79.