Un darrer mastegot letal

En el minut 94. El Girona cau a Sòria per un gol de falta directa en el temps afegit. Amb més control en la segona part que en la primera, els d'Agné van fer poquíssim perill

NUMÀNCIA1

GIRONA0

Quinze dies després d'esgarrapar un punt a última hora a Almeria, el Girona va viure l'altra cara a Los Pajaritos. Un gol de falta directa de Julio Álvarez, que va fer bones les expectatives amb què l'afició de Sòria afrontava l'última acció, va castigar els d'Agné, que es van quedar sense un puntet. Un botí, l'empat, que era tot el que podien obtenir després de fer molt poca cosa en atac. Ni en una primera part molt grisa ni en una segona més viva, els gironins no van saber crear perill.

El Girona va estar tan espès en la primera meitat que marxar al descans amb el marcador intacte era prou bon negoci. S'esperava un Numància de poca elaboració en el joc i molta pilota llarga, però el conjunt gironí va tenir més problemes amb l'esfèrica als peus. Imprecisos, els d'Agné tenien moltes dificultats per treure la pilota jugada. O la tocaven els de la línia defensiva fins que havien de fer passades llargues amb tot l'avantatge per als locals o s'embussaven quan intentaven fer-la passar pel mig. Les pèrdues de pilota es produïen aviat i lluny de l'àrea rival. Ni possessió ni control.

No és que el Numància fes res de l'altre món, però com a mínim aconseguia que el joc es desenvolupés més en terreny de joc dels gironins i arribava de tant en tant a porteria. Perquè els gironins, en tota la primera part, només van tenir una mitja ocasió de Benja. A l'altra àrea, Cedric va ser qui més a prop va tenir el gol –després d'una greu badada de David Garcia– i Jaio també podria haver marcat. A partir de la mitja hora de joc, això sí, ni els uns ni els altres van tenir clarividència i el joc va ser força pobre.

Un pas endavant

Programat o no, el Girona va fer un pas endavant en la segona part. Va guanyar terreny als de Machín, va tenir més control del joc i més possessió de la pilota. L'equip trobava més connexions pel mig, tot i que a partir dels tres quarts del camp li faltava precisió en els controls o les passades. Moha va marcar en una acció anul·lada per fora de joc, en l'únic xut entre els tres pals dels gironins. Amb el Numància cada cop generant més dubtes i l'afició començant-se a desesperar, semblava el moment ideal del Girona. Però no hi va haver manera. Ion Vélez, en el seu retorn a Sòria, es va quedar amb la intenció de rematar, sense arribar a concretar-ho.

El partit s'anava consumint i el Girona semblava que perdia la fe de trobar el camí del gol. O, com a mínim, el Numància va tornar a donar senyals de vida, a còpia de rauxa. Amb el partit trencat, va arribar l'empenta del Numància amb tres córners, ja en la recta final. Els d'Agné, aquest cop, van estar prou diligents a l'hora de rebutjar les pilotes aèries. Però el que va saber evitar en pilotes a l'olla va acabar arribant a pilota aturada. Una falta a fora de l'àrea (ben bé un parell de metres més enllà de la frontal) de Richy, protestada per alguns jugadors gironins, es va convertir en crits de “Julio, Julio” –i això que Álvarez, excompany de Juanlu en el Tenerife, ha arribat aquest estiu a Sòria– de l'afició, que veia el primer gol a Los Pajaritos.

NUMÀNCIA: Edu Navarro, Unai Expósito, Jaio, Cabrera, Ripa, Sunny, Víctor Andrés (Julio Álvarez, 64'), Cedric (Bedoya, 67'), Del Pino, Nano i Lago Junior (Juanjo, 71'). GIRONA: Santamaría, Jose, Richy, Migue, David Garcia, Tébar, Dorca, Juanlu, Dani Nieto (Moha, 46'), Coro (Jandro, 58') i Benja (Ion Vélez, 71'). GOL: 1-0 (94') Julio Álvarez ÀRBITRE: Pino Zamorano (col·legi de Castella-la Manxa). T.G.: Jaio (51'), dels locals; Dorca (30'), Migue (33'), Jandro (63'), Juanlu (92') i Jose (93'), dels visitants. T.V.: cap. PÚBLIC: 3.470 espectadors.
No havíem fet mèrits per guanyar, però una falta rigorosa ens ha destrossat
José Martínez
DAVANTER DEL GIRONA
El partit ha estat fluix, sense ocasions i avorrit. Era clarament de 0-0
Benja
Ha estat un cop dur perquè el partit semblava controlat, però la lliga és molt llarga
Ferran Corominas
L'única pilota dividida que no hem guanyat ha generat una falta. I un especialista ens l'ha endinyat
Era evident que qui marcava, guanyava. Ha estat un partit tancat i amb molt poques ocasions
Quan el partit se'ns ha posat bé en la segona part per jugar al contraatac, no hem pres bones decisions
El Girona té bons futbolistes i hem intentat que no tingués la pilota
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL NUMàNCIA

El pitjor inici del Girona de les 18 últimes temporades

Per buscar un precedent que empitjori l'inici actual del Girona (2 punts de 12) cal remuntar-se al segle passat, concretament en el curs 1994/95, quan el Girona jugava a segona B i va encetar el campionat amb 1 punt dels 12 possibles. Va començar perdent a Terrassa (1-0), va caure a Montilivi contra el Gramenet (0-1), va empatar al Narcís Sala contra el Sant Andreu (1-1) i posteriorment es va veure sorprès per l'Elx a Montilivi (2-3). Aquella temporada, l'equip va acabar baixant a tercera divisió. Tres anys més tard, el Girona acabaria baixant fins a primera catalana. En les tres campanyes precedents a segona A, el Girona sempre havia aconseguit millors balanços. El curs 2010/11 l'equip es va plantar a la quarta jornada amb 6 punts; el 2009/10, amb 3 (la victòria se li va resistir fins a la setena jornada de lliga), i el 2008/09 (l'any del debut), amb 7. La derrota d'ahir ha fet caure l'equip de Raül Agné en zona de descens.