Girona

La proposta vol temps

El Girona té dificultats per imposar l'estil i sobretot per treure'n productivitat

Benja explica que han d'intentar dur al camp la idea de joc “peculiar” de Raül Agné però veu prioritària la primera victòria

La proposta d'assumir el control de la pilota i desenvolupar el joc a partir de la combinació no és nova a Montilivi. Raül Agné s'hi va posar la temporada passada i l'equip la va anar assimilant amb alguns entrebancs, sobretot al començament i a camp contrari. Un any més tard, i amb mitja plantilla renovada, a l'equip li està costant aplicar els conceptes exigits des de la banqueta, amb el contratemps afegit que no han arribat bons resultats –fa un any l'equip va guanyar els dos primers partits a casa, contra el Tenerife (4-2) i l'Osca (3-1)– que ajudin a guanyar calma i confiança. La proposta vol temps i paciència, conceptes sovint difícils de fer encaixar en el futbol.

En el primer entrenament després de la derrota contra el Numància (1-0), Agné va relatar a la plantilla els errors comesos a Sòria, segons va dir Benja Martínez. “La idea de joc és el més important, és el que ens intenta transmetre, i hem d'intentar plasmar-ho al camp”, va explicar el de Sant Cugat, que ha canviat el Barça B per un equip que, amb jugadors de perfil diferent, també intenta progressar des de la possessió. “És una manera de jugar un pèl peculiar, que els equips de segona A no solen fer a part del Barça”, va indicar el davanter, que va reconèixer les dificultats a l'hora d'assimilar la idea. “És una mica difícil adaptar-se a aquest joc, però jo crec que, quan agafem els conceptes que ell vol, l'equip rendirà.”

“No hem fet res”

Benja, titular en els quatre partits de lliga, va sortir de Sòria enrabiat perquè l'equip havia estat molt “apagat” i havia creat poquíssim en atac. Després d'una bona imatge contra el Valladolid, amb molta producció ofensiva –poca efectivitat– i símptomes clars de millora, els gironins van fer un pas en fals a Los Pajaritos. Més assossegat, ahir va tornar a parlar amb claredat i va admetre que el duel contra el Numància no és un bon model. “És un pas enrere. Ens n'hem d'oblidar amb rapidesa i intentar aconseguir la primera victòria, que és el que ens farà pujar cap amunt. No hem fet res encara en la lliga i crec que el primer triomf és el que ens fa falta.” De fet, el davanter considera tan necessari estrenar el compte de victòries que ho anteposa al joc: “Hem oblidat la derrota a Sòria i ja hem de mirar el partit contra Las Palmas. S'ha de treure un resultat positiu, més que bon joc.”

Amb dos punts de dotze possibles, el Girona és quart per la cua. “Crec que tenim un equip per estar en una bona zona, però ens està costant arrencar”, admet Benja, que demana paciència. “Entenc que l'afició no estigui contenta, però els jugadors som els que més patim. Sense cap victòria, hi ha l'alerta, però amb la gent que tenim no hi ha d'haver cap problema. S'ha de tenir confiança en tot l'equip.”

La manera de jugar és peculiar, i és una mica difícil adaptar-s'hi. Quan agafem els conceptes que el tècnic vol, l'equip rendirà

PAS EN FALS

L'equip va veure frenada a Sòria la progressió que havia ofert i haurà de reactivar-se
Tenim equip per estar en una bona zona però costa arrencar. Necessitem el primer triomf
Benja Martínez
DAVANTER DEL GIRONA
Hem d'evitar que l'ansietat impedeixi fer el nostre joc. Hem d'anar millorant i guanyar ben aviat
Richy Álvarez
DEFENSA DEL GIRONA

Sis fitxatges en els dos últims equips inicials

Dels 21 jugadors del Girona, n'hi ha deu que tenen ben assimilada la idea de joc que Raül Agné va imposar en el seu retorn a Montilivi perquè ja formaven part de la plantilla del curs anterior. Els altres onze han arribat aquest estiu i tenen força presència en les alineacions. A Sòria, Agné va presentar un onze inicial amb sis fitxatges –Richy, David Garcia, Juanlu, Dani Nieto, Coro i Benja–, els mateixos que en el duel anterior, contra el Valladolid. En el primer partit, contra l'Elx (1-4), hi havia cinc fitxatges –Richy, Rigo, Juanlu, Gaizka Saizar i Benja– en l'alineació titular, un més que en la setmana següent a Almeria (no hi havia Richy ni Gaizka Saizar, però sí David Garcia).

Dels onze fitxatges d'aquesta temporada, Raül Agné n'ha utilitzat nou. Només s'ha quedat sense oportunitats Joseba Garmendia, a més del paraguaià Acuña, lesionat de gravetat. Benja (en la foto), Dani Nieto i Juanlu –ha jugat tots els minuts– han participat en els quatre partits de lliga.

Gols rebuts “defensant bé”

Després de rebre 11 gols en tres partits oficials, el Girona va millorar les prestacions contra el Valladolid, però un malentès li va costar un gol. I a Sòria, l'equip va mantenir el zero a la porteria fins que, en l'afegit, Julio Álvarez va marcar de falta. “Vam marxar fotuts perquè estàvem defensant bé i en una falta evitable va arribar el gol”, va admetre el central Richy, que només s'ha perdut el partit a Almeria per sanció. “Hem de millorar en atac, però queda tota una temporada i no podem preocupar-nos en excés ni permetre que l'ansietat ens impedeixi fer el nostre joc”, va afegir el gallec.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)