Nàstic

Proesa incompleta

El Nàstic capgira l'1-0 del Dépor, però cedeix en l'últim minut un empat que el reforça

L'holandès va fer els dos gols, i ja n'ha marcat cinc, en una bona segona meitat dels grana, que van millorar amb el retorn de Morán i Tuni

DEPORTIVO2


NÀSTIC2


El Nàstic i Joan Carles Oliva van guanyar credibilitat ahir a Riazor. Pocs confiaven que l'equip grana, que fins ara s'havia mostrat i sentit inferior a la majoria de rivals, puntués contra un dels favorits a l'ascens, però es va refer d'una mala primera meitat –en què va córrer massa rere els jugadors del Deportivo i va rebre el gol de Salomao (36')– gràcies a l'entrada, després del descans, de Morán i Tuni. Els dos jugadors van demostrar que l'excusa més utilitzada fins ara per explicar el mal inici del Nàstic, és a dir, l'excés de lesionats, no és barata. Amb ells dos al camp després de superar les lesions, els grana van tenir més la pilota i van ser capaços de capgirar el resultat gràcies als dos gols de Powel –n'ha marcat cinc dels sis del Nàstic– en accions amb protagonisme, precisament, de Tuni i Morán (61' i 84'). Al final, però, una indecisió del porter Rubén en una acció a pilota aturada va permetre a Aythami evitar el triomf dels grana (89').

Els primers cinc minuts del partit, en què el Nàstic va provocar tres córners i va xutar tres vegades a porteria –Longás ho va fer amb molta intenció en el minut 3–, van ser un miratge en la primera meitat. El Deportivo, sorprès en l'arrencada per l'ímpetu dels visitants, es va anar posant les piles de mica en mica i va començar a aproximar-se a l'àrea del rival gràcies, sobretot, a les aparicions de Guardado i Lassad. No era fàcil per al Nàstic contenir les arribades dels locals, que tenien en els dos laterals, Laure i Ayoze, una bona ajuda ofensiva. Els tarragonins s'anaven endarrerint perillosament i, com més avançava el partit, més sota control el tenia el Deportivo. Per contrarestar-ho, el Nàstic buscava tenir la pilota per combinar amb paciència, intentant imposar un ritme més lent, però tenia poca continuïtat. Un xut de Lassad ben tallat per Xisco Campos i una centrada de Laure que, després d'un rebot, va tocar al pal, van ser els primers avisos dels locals, que topaven amb un Nàstic ben situat i concentrat en defensa. Contra el Deportivo, però, no es pot badar ni un segon, tal com es va demostrar en l'acció de l'1-0: un ràpid servei de banda dels locals va agafar descompensada la rereguarda tarragonina, que no va poder evitar que la pilota arribés a Salomao, que no va perdonar.

El Nàstic ho havia passat malament en la primera meitat perquè no tenia la pilota, cosa que es va solucionar amb l'entrada de Morán i Tuni i el consegüent alliberament de Longás. Amb aquests tres jugadors junts, el Nàstic és un altre equip, que pot portar el ritme del joc fins i tot a Riazor. El perill era, però, en els contraatacs del Deportivo, molt vertical quan roba la pilota i té espais. L'equip tarragoní estava ben situat en defensa, especialment Rodri –que va començar al mig del camp i va acabar de central–, i, a més, va ser molt efectiu en atac. Berry Powel va mostrar sang freda en culminar dues bones accions ofensives dels visitants, la segona amb una bona passada final de Sergio Juste. Els grana havien aconseguit la proesa de remuntar al camp del Deportivo, però no va ser completa per culpa del gol en l'últim minut d'Aythami. Una autèntica llàstima.

DEPORTIVO: Aranzubia, Laure, Colotto, Aythami, Ayoze (Juan Domínguez, 86'), Jesús Vázquez, Álex Bergantiños (Riki, 66'), Salomao (Saúl, 78'), Valerón, Guardado i Lassad. NÀSTIC: Rubén Pérez, Ruz (Sergio Juste, 66'), Arzu, Xisco Campos, Mingo (Morán, 45'), Rodri, Seoane, Longás, Peragón, Eloy Gila (Tuni, 56') i Powel. GOLS: 1-0 (36') Salomao. 1-1 (61') Powel. 1-2 (84') Powel. 2-2 (89') Aythami. ÀRBITRE: Burgos Bengoetxea. T.G.: Als locals Aythami (63') i Laure (91'), i als visitants Mingo (10'), Ruz (59'), Tuni (76') i Morán (88'). PÚBLIC: Uns 22.000 espectadors.
Aquest és el camí: tenir la pilota i anar pel partit. Reforça l'equip, que té capacitat i sacrifici
Fernando Morán
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
El 2-2 ha sigut una mala decisió meva, no hauria d'haver sortit. Ens ha deixat un mal regust
Rubén Pérez
PORTER DEL NÀSTIC
Amb Aranzubia tapant tanta porteria, he tingut molt clara la passada a Powel
Sergio Juste
DEFENSA DEL NÀSTIC
Si tenim la pilota podem fer front a qualsevol equip. És una injecció de moral important
Antoni Adrover ‘Tuni'
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC

Oliva: “No busco reforçaments personals”

Joan Carles Oliva es jugava ahir bona part de la seva continuïtat com a tècnic del Nàstic. Per això després del partit era feliç, conscient de tenir més credibilitat, tot i que va assegurar que no busca “reforçaments personals”. “Llàstima que al final sempre hi ha un però. Ens hem de quedar amb la imatge”, va explicar Oliva a Tarragona Ràdio. El tècnic grana va destacar que l'aparició de Tuni i Morán permet que l'equip tingui més equilibri i que “totes les peces es posin al seu lloc”. Segons Oliva, el fet que el Nàstic tingui la pilota li dóna el punt de calma necessari. “Aquest és el camí”, va concloure Oliva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)