Nàstic

La crisi esquitxa tothom

El Nàstic va fer oficial ahir la destitució del tècnic lleidatà i del director esportiu degut al pèssim inici de lliga

El club té previst tancar en breu un relleu amb experiència en la categoria

El consell d'administració del Nàstic, tal com ja va deixar entreveure el president grana dissabte passat després de la derrota contra el Barça B al Miniestadi, va prendre ahir la decisió de destituir l'entrenador, Joan Carles Oliva, i també el director esportiu del club, Josep Maria Nogués. Alhora, el consell, reunit fins a les deu de la nit –al matí ja s'havia reunit i havia comunicat la decisió al mateix Oliva–, també va comunicar que el proper 13 de desembre, data en què se celebrarà la junta general d'accionistes, dimitirà en bloc i s'haurà de formar un nou consell. De moment, el club encara no ha tancat el que ha de ser el substitut d'Oliva, que marxa amb el segon entrenador, Ismael Mariani, que va venir amb ell i també ha estat acomiadat. El que va quedar clar de totes maneres, segons va explicar el president, José María Fernández, és el perfil del que ha de ser el nou tècnic del Nàstic, que està previst que se signi avui –demà l'equip torna a la feina per preparar el duel de dissabte a casa contra el Sabadell–. I és que Fernández va dir que serà “un tècnic amb experiència en la categoria, un gran coneixedor de futbol i que ja conegui el Nàstic”. Així, almenys pel que es desprèn de les paraules del president grana, queden descartats alguns dels tècnics que havien sonat en els últims dies, com Natxo González, Sergi Barjuan i Albert Chapi Ferrer. També el del tècnic del filial, la Pobla de Mafumet, Kiko Ramírez. En l'aire queda Abel Resino, que també ha anat entrant en les apostes, o Esteban Vigo. En les últimes hores també va arribar a sonar Jorge d'Alessandro, que passades les dotze de la nit, assegurava a Punto pelota que acabava de rebre una oferta de feina. Pel que fa a la direcció esportiva, no hi haurà cap relleu i Jesús Mari Serrano i Santi Coch, que ja treballen en la secretaria tècnica, assumiran la responsabilitat.

Cap victòria en les onze jornades disputades en aquest inici de lliga, només quatre punts sumats que han situat els tarragonins com un dels pitjors cuers dels últims anys, i la sensació que l'equip ha tocat fons després de tres derrotes seguides –la pitjor ratxa d'aquesta temporada– i que ja no té capacitat per aixecar-se ni per reconduir la situació, han acabat condemnant el tècnic lleidatà, que marxa del club gairebé un any després de la seva arribada al Nou Estadi com a relleu en el càrrec de Luis César. Veient de l'actual situació del Nàstic, encara pitjor a la del curs passat en aquest mateix punt, de res ha servit el bon paper d'Oliva la temporada passada. Aleshores va agafar l'equip cuer en la quinzena jornada, quan pocs eren els que confiaven en les possibilitats d'assolir la permanència, i després d'un debut gens il·lusionador al camp del Granada, el va acabar salvant en la penúltima jornada gràcies a la victòria a casa contra l'Albacete, culminant una progressió ascendent.

Tot i la decisió presa ahir i que ja feia setmanes que es veia venir, José Maria Fernández va assegurar que no s'havien arribat a plantejar la decisió de fer fora Oliva, ja que “la confiança en ell era total”, i que han estat la situació esportiva i els mals resultats “el que han acabat obligant a la seva destitució”. En aquest sentit, el president grana, que va tenir paraules d'elogi cap al tècnic, de qui va dir “que és un gran professional i una gran persona”, va valorar “la bona feina que va fer el curs passat, salvant l'equip del descens”.

La confiança en Oliva era total, però la situació esportiva i els resultats ens han obligat a prendre la decisió de destituir-lo
El nou entrenador serà un tècnic amb experiència en la categoria, un gran coneixedor de futbol i que ja conegui el Nàstic
José María Fernández
PRESIDENT DEL NÀSTIC

Nogués, un altre cop destituït deu anys després

X.S.

Aquest no és el primer cop que Nogués ha de fer les maletes al Nàstic, ja que també va ser acomiadat –en aquella ocasió com a entrenador–, el novembre del 2001. Aleshores, el fins ahir director esportiu del club grana, havia pujat l'equip a segona divisió A en la seva segona temporada, però els mals resultats en la categoria de plata van motivar el seu comiat. Ja com a director esportiu, Nogués va arribar al Nàstic el gener del 2010, acompanyat pel secretari tècnic José Antonio Gordillo, que va decidir plegar el mes de gener passat. La tornada de Nogués al club grana va coincidir amb el canvi en el consell d'administració, unes setmanes abans, en què José María Fernández va passar a ser el nou president del Nàstic SAE i va rellevar Xavier Salvadó. Els patiments de l'equip per assolir el curs passat i que alguns membres del consell considerin que l'estiu passat no es va saber confeccionar una plantilla de garanties –els resultats no han ajudat gaire a pensar el contrari– ni trobar en el mercat aquells efectius desitjats –es volia tant sí com no un davanter centre que no va arribar–, ha provocat que tampoc es compti amb ell d'ara en endavant. Tampoc hi ha ajudat el fet que una gran part de l'afició l'hagi considerat com el màxim culpable de l'actual situació esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)