Nàstic

Com canvien les coses...

En dues setmanes, el Nàstic ha passat de ser el cuer amb diferència a tenir els llocs de salvació a només 2 punts

Amb ell, l'equip ha guanyat confiança i s'assembla poc al dels primers dos mesos

Fa tot just dues setmanes, després de perdre per la mínima al Miniestadi contra el Barça B i acumular onze jornades sense conèixer la victòria i tres derrotes consecutives, el Nàstic tocava fons i destituïa l'entrenador, Joan Carles Oliva, i el director esportiu, Josep Maria Nogués. El consell d'administració a més, anunciava que el proper 14 de desembre dimitiria en bloc, fent encara més evident la crisi, tant en l'àmbit esportiu com institucional. Tot eren males notícies per a un equip que era cuer, a cinc punts de les posicions de salvació, i tothom era conscient, no només pels mals resultats, sinó també per les sensacions generals, que aquesta temporada faria falta gairebé un miracle per evitar el descens a segona divisió B. Ara, tot i ser conscients que el malalt encara no està fora de perill, a Tarragona es veuen les coses molt diferents, gràcies a l'arribada de Jorge d'Alessandro. El tècnic argentí assegurava en la roda de premsa posterior al 5-0 de la setmana passada contra el Sabadell, en el seu debut a la banqueta grana, que ell no era cap mag, però vista la transformació que ha tingut l'equip en encara no quinze dies, sembla que poc li està faltant per convertir-s'hi.

El Nàstic va confirmar dissabte al camp de l'Alcorcón, amb la primera victòria a fora i la segona consecutiva, que s'està allunyant a passos agegantats d'aquell equip feble i sense confiança dels primers dos mesos de lliga. Fins aquesta jornada, només un equip, el Xerez, havia estat capaç de guanyar al Santo Domingo d'Alcorcón. I d'això, ja en feia més de dos mesos, cosa que demostra el gran valor del triomf aconseguit dissabte pels grana, que es van mostrar molt segurs al darrere i van saber esperar la seva oportunitat per fer mal. Fins a l'arribada de D'Alessandro, el Nàstic no havia estat capaç mai aquest curs de marcar primer que el rival. I en aquests dos partits, no només ho ha aconseguit, sinó que ha sabut mantenir la porteria a zero, acostant-se així de mica en mica a la solidesa necessària per sortir de la zona baixa.

Màxima confiança

Tot i el 5-0 contra el Sabadell, hi havia dubtes sobre si el Nàstic seria capaç de mantenir la reacció o si la golejada contra el conjunt arlequinat seria només producte de l'efecte revulsiu que suposa l'arribada d'un nou entrenador. Dins el vestidor, però, aquests dubtes semblava que no existien i així ho feia veure Berry Powel divendres passat, quan assegurava que abans de Nadal, l'equip estaria fora dels llocs de descens. Alguns podien pensar que el davanter holandès estava sent agosarat i imprudent en atrevir-se a fer aquest pronòstic, però el cas és que el conjunt grana està molt a prop de fer-lo realitat i, fins i tot, per què no, molt abans d'arribar al final d'any. I és que ara mateix, amb els últims sis punts sumats i amb els resultats d'aquesta jornada –l'Alcoià no va passar de l'empat–, els llocs de salvació ja només estan a dos punts de distància, és a dir, a menys d'un partit. I si es té en compte que d'aquí a dues setmanes, el Nàstic visita l'Alcoià i després rep el Recre, es pot dir –amb el permís del Girona, que té un punt més i és l'equip que marca el descens–, que els grana gairebé depenen d'ells mateixos per abandonar la zona baixa en un parell de setmanes. Amb aquesta reacció a més, el Nàstic s'està escapant de la cua de la classificació, d'on fa dues setmanes semblava quasi impossible sortir-ne. De moment, ja té dos equips per sota: el Cartagena, vint-i-unè amb un punt menys, i l'Osca, últim amb tres punts menys.

El següent repte, tres victòries

X.S.

El Nàstic rebrà aquest divendres el Guadalajara amb l'objectiu de sumar la tercera victòria consecutiva. Si ho fa, sortirà almenys per un dia de les posicions de descens, en espera del que facin dissabte i diumenge els equips que té per damunt en la taula, i assolirà una ratxa que no aconsegueix des de la temporada 2008/09, amb César Ferrando a la banqueta. Aleshores, els grana van vèncer el Sevilla Atlético (3-1), van guanyar a Jerez (1-2) i van derrotar el Girona (3-0) entre les jornades 16 i 18. Des de llavors, el Nàstic no ha tornat a guanyar tres partits seguits. I això que hi ha estat molts cops ben a prop. Sense anar gaire lluny, la temporada passada, el conjunt grana va encadenar dues victòries en tres ocasions, però les tres vegades en què aspirava a obtenir el tercer triomf seguit, va fallar en el seu objectiu. Ara Jorge d'Alessandro té l'oportunitat de deixar gravat el seu nom almenys pel que fa a les estadístiques recents del club si tot just començar aconsegueix el que no van ser capaços de fer ni Oliva en gairebé un any a la banqueta grana ni Luis César en la seva darrera etapa al Nou Estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)