Nàstic

“No hem fet res”

D'Alessandro hi posa realisme i recorda que l'objectiu del Nàstic, la permanència, encara està lluny i que exigirà molt d'esforç

No creu en les dinàmiques i considera que, sense estil propi, les ratxes s'acaben aviat

El futbol és poc racional i té poca memòria. S'oblida el passat, per recent que sigui, es viu el present amb intensitat i se somia en el futur amb ambició, sovint perdent la realitat de vista. Els aficionats solen ser molt negatius i pessimistes quan les coses no funcionen, però els costa poc deixar-se endur per l'eufòria quan el panorama millora. Jorge d'Alessandro és un gat vell i veu que, el mateix Nàstic que fa dues setmanes estava en plena depressió –cuer, amb destitucions a la carta i dimissions a la vista–, ara mira el futur amb excessiu optimisme. “No hem fet res, encara ens queda molt camí per recórrer. L'objectiu està massa lluny per presumir o relaxar-nos”, afirmava ahir el tècnic argentí del Nàstic. A D'Alessandro no li va agradar gaire el 5-0 contra el Sabadell, ja que el considerava un resultat enganyós i que podia portar a un excés de confiança. Guanyar a Alcorcón ha afegit més eufòria a l'ambient, i per això ahir l'argentí es va encarregar de posar aigua al vi: “No hem donat cap importància al partit d'Alcorcón perquè seguim un camí, i en això estem. Queda molt d'esforç per fer, molt de patiment diumenge rere diumenge.”

Jorge d'Alessandro no creu en ratxes. “No em guio per les dinàmiques, ja que em poden distreure”, afirma l'argentí, que no creu que perquè el Nàstic hagi començat ara una ratxa positiva tot serà més fàcil. “El que em preocupa és que el meu equip tingui el seu estil i el mantingui”, assenyala D'Alessandro, que considera que mantenir la personalitat és el que farà que el Nàstic allargui els bons resultats. El tècnic parla de patiment com a concepte clau, i per això valora molt més la victòria d'Alcorcón (soferta i treballada, per 0-1) que no pas la del derbi contra el Sabadell (còmode i contundent, per 5-0), ja que va ser un “partit de titans” en un dels camps més difícils de la categoria: “Vam ser molt humils i vam treballar moltíssim, N'estic molt satisfet.”

Ara, un rival ben armat

Que el futur pròxim no serà un camí de roses ho demostra, segons D'Alessandro, la naturalesa del pròxim rival. El Guadalajara, que divendres visitarà el Nàstic per primera vegada en la història, és, en paraules del tècnic argentí, “un equip molt ben armat”, al qual el Nàstic pot derrotar si hi posa tota l'energia i tota la velocitat. Per rebre l'equip de Castella-la Manxa, el tècnic argentí difícilment podrà comptar amb Arzu, i ahir va avançar que si l'ex-Betis no juga el substituirà Álex Ortiz. A part d'això, no es preveuen canvis en l'onze.

No hem fet res, encara ens queda molt camí per recórrer. L'objectiu està massa lluny per presumir o relaxar-nos
No li hem donat importància al partit d'Alcorcón perquè seguim un camí, i en això estem
Jorge d'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
La posició en la classificació és el que compta. Estem a baix i no hem de caure en un excés d'eufòria
Pere Mairata
DEFENSA DEL NÀSTIC

Preocupat per donar més velocitat en atac

Que encara hi ha molta feina per fer i molt per millorar ho té clar Jorge d'Alessandro. Ahir, el tècnic grana va explicar que un dels punts que més el preocupa és augmentar la rapidesa en les accions atacants: “Hem de jugar amb molta més velocitat, estem molt preocupats en aquest tema i hi posem tota l'energia; els jugadors ho saben.” D'Alessandro espera que aquesta velocitat es noti especialment en el partit de divendres contra el Guadalajara, ja que considera que és en els partits al Nou Estadi quan el seu equip ha de demostrar més clarament quin és el seu estil. A més de velocitat en atac, aquest estil inclou la tensió i la concentració. “Són dos conceptes que estan presents en tots els entrenaments perquè ens han de ser molt útils en la lliga”, assenyala l'entrenador argentí, que no dirigeix unes sessions excessivament llargues però sí especialment intenses. Mantenir els jugadors motivats i vius és l'objectiu.

Riazor, l'autèntic punt d'inflexió

Mairata també va rebaixar l'eufòria i va recordar que la classificació, en la qual el Nàstic es manté a dos punts de la zona de salvació, és el que val. “Ara no ens podem permetre perdre contra el Guadalajara, ja que sinó les dues victòries serviran de poc”, afirma el mallorquí, que assegura que la millora en el joc del Nàstic no ha arribat amb D'Alessandro, sinó que es remunta a algunes setmanes enrere: “El partit de Riazor va ser el punt d'inflexió. Després vam millorar i hauríem pogut guanyar partits, però no ho hem fet fins ara.” Mairata espera reaparèixer la setmana que ve a Alcoi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)