Nàstic

Progrés des de la solidesa

El Nàstic, amb Jorge d'Alessandro, encadena tres partits sense encaixar gols

Mairata, recuperat, ja pot tornar a una defensa que ha donat bons resultats amb dos centrals no naturals

Bona part del creixement que experimenta el Nàstic en les últimes setmanes és deguda a la solidesa defensiva. Tot i que en els tres partits amb Jorge d'Alessandro a la banqueta ha jugat amb dos centrals no naturals, Arzu i Xisco Campos, l'equip grana no ha rebut cap gol. Rubén acumula 322 partits imbatuts, des del gol del blaugrana Carmona al Miniestadi, en l'últim partit dirigit per Joan Carles Oliva. En el primer dels tres partits en què l'equip tarragoní es manté imbatut, contra el Sabadell (5-0), el Nàstic va haver de treballar en defensa perquè l'equip vallesà va tenir alguna oportunitat, ben resolta sempre per la rereguarda i el porter Rubén Pérez. A Alcorcón (0-1), els de D'Alessandro no van perdre mai la concentració contra un rival de mal controlar, sobretot al seu estadi, i perillós en les accions d'estratègia i en el futbol directe. Un partit incòmode però resolt amb seguretat defensiva i alguna bona intervenció de Rubén. Divendres passat, contra el Guadalajara (0-0), el Nàstic, amb intensitat, bones cobertures i ajudes defensives dels migcampistes, no va passar gaires angúnies contra un rival més preocupat per destruir que construir.

El sistema de Jorge d'Alessandro compta amb un doble pivot de caràcter defensiu, fins ara amb Seoane i Rodri, la qual cosa dóna més solidesa al conjunt grana. Darrere dels dos, la parella de centrals l'han format, en els tres partits amb D'Alessandro, un mig centre, Arzu, i un lateral dret, Xisco Campos. L'únic central pur amb qui podia comptar fins ara el tècnic argentí, Álex Ortiz, només ha estat utilitzat per suplir Arzu quan es va lesionar a Alcorcón. Caldrà veure si dissabte a Alcoi, quan el central Pere Mairata, lesionat els dos últims mesos, ja estarà a punt per jugar, Jorge d'Alessandro manté la parella que tan bon resultat li ha donat últimament o prefereix fer entrar a l'equip el mallorquí, el principal referent defensiu del Nàstic les últimes temporades. El Nàstic ha encaixat 19 gols en els 14 partits disputats, nombre que no es pot considerar negatiu. Tot i que està en zona de descens, set equips de segona A han rebut més gols que els grana: el Deportivo, el Sabadell, el Guadalajara, el Vila-real B, el Girona, el Cartagena i l'Osca. L'Alcoià, rival del Nàstic dissabte, també ha rebut 19 gols.

Es manté antepenúltim

L'empat del Cartagena al camp de l'Almeria en l'últim partit de la jornada manté el Nàstic en el vintè lloc. L'equip tarragoní es queda a tres punts de la zona de salvació. Quatre són els punts que separen el Nàstic de l'Alcoià, rival dels grana dissabte en un duel important entre dos equips que lluiten per la permanència.

19 GOLS REBUTS

Tot i que està en zona de descens, set equips han encaixat més gols que el Nàstic

322 MINUTS A ZERO

Rubén no rep cap gol des de l'1-0 del Barça B en l'últim partit de Joan Carles Oliva
El sevillà, mig centre, i el mallorquí, lateral dret, són ara els dos centrals

La rereguarda recupera efectius

Jorge d'Alessandro tindrà, per als propers partits, més alternatives en defensa. Pere Mairata ja està recuperat de la lesió en un genoll que es va fer fa uns dos mesos. En els entrenaments d'aquesta setmana, el central mallorquí intentarà agafar el ritme per arribar al cent per cent dissabte, dia en què el Nàstic juga al camp de l'Alcoià. El tècnic argentí també recupera el lateral dret Manel Ruz i el lateral esquerre Raúl Fuster. Tots dos estan a la recta final del procés de recuperació –d'un virus amb afectació multiorgànica en el cas de Ruz i d'una pubàlgia en el cas de Fuster– i aquesta setmana s'aniran incorporant progressivament al treball de grup. De moment, Sergio Juste i Mingo són els dos laterals titulars amb Jorge d'Alessandro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)