Nàstic

Nàstic

Retrobament 15 anys després

Maestro, que s'ha perdut sis partits en set anys a Alcoi, va jugar el curs 1996/97 al Nàstic

Amb 37 anys, manté les ganes de debutar a 1a

Maestro va coincidiren aquell Nàstic amb Toni Torres, que és l'actual director esportiu de l'Alcoià

Quinze anys són bastants, però Fernando Maestro encara recorda perfectament els partits de fase d'ascens a segona A que va jugar amb el Nàstic la temporada 1996/97. El porter, nascut a Sant Cugat del Vallès fa 37 anys, va jugar aquella campanya al Nàstic, provinent del Sant Andreu, i en guarda un gran record perquè assegura que hi va rebre “un tracte de meravella” i perquè allí va aconseguir un dels dos títols de lliga que ha guanyat en la seva llarga i, de moment, inacabada carrera. En la promoció d'ascens, però, el Numància es va interposar en el camí del Nàstic i va aconseguir l'ascens a segona A que els grana perseguien. Amb Jordi Gonzalvo a la banqueta, Maestro va jugar 18 partits de lliga, ja que el tècnic català era partidari d'alternar els tres portes que tenia. Els altres dos eren Rodri i Aranda.

Després de passar per l'Ontinyent, el Gandia i el Terrassa –va debutar a segona A–, el 2004 va aterrar a Alcoi, i no se n'ha mogut. L'actual és la vuitena campanya en les files de l'Alcoià, i durant aquest temps només s'ha perdut sis partits de lliga. El secret? “He tingut salut, la confiança dels tècnics i, sobretot, molt de treball, ja que ningú no m'ha regalat res”, explicava ahir Maestro, que hi afegeix un altre element clau: “Tinc 37 anys, però mantinc la il·lusió de jugar un dia a primera divisió.” Fa pocs anys, ancorat a segona B, no era fàcil pensar que tornaria a segona A, de manera que ara té dret a somiar una mica més. De moment, l'Alcoià està “donant la cara”, segons les paraules de Maestro, en la seva tornada a segona A i té clar que s'ha de fer fort al Collao per aconseguir la permanència. Dissabte visita l'estadi de l'Alcoià el Nàstic, que es retroba en el camí de Maestro una dècada i mitja després. “Serà especial, tot i que em sembla que l'únic de la meva època que queda és Ernest Canete, el fisioterapeuta”, recorda Maestro, que considera que el Nàstic té equip i entitat per mantenir la categoria.

Toni Torres, excapità grana

Al Nàstic, Maestro va coincidir amb el central Toni Torres, actual director esportiu de l'Alcoià des del 2008. A Tarragona, Toni Torres hi va estar més temps, de la temporada 1992/93 fins a la 1997/98. De fet, és el dissetè jugador que més partits ha jugat amb la samarreta del Nàstic: 217, amb 7 gols marcats. Torres, que va lluir sovint el braçal de capità al Nàstic, també ha dit aquesta setmana que l'enfrontament de dissabte serà especial. Toni Torres és un dels artífexs del gran moment esportiu que viu l'Alcoià i se li reconeix el mèrit d'haver sabut construir amb pocs recursos econòmics un bon equip que ha estat capaç de ser campió de segona B –la temporada 2008/09– i de pujar a segona A i competir-hi amb bona nota.

L'últim precedent

L'última vegada que el Nàstic va jugar al camp de l'Alcoià va ser la temporada 1995/96, per tant, amb Toni Torres vestit de grana i un any abans de l'arribada de Maestro a Tarragona. Aquell dia, els locals es van imposar per la mínima, demostrant que el Collao no havia estat mai un camp fàcil per al Nàstic. Els grana hi han jugat deu vegades i només hi han guanyat un cop, la temporada 1992/93, a segona B (0-1). Hi ha precedents a primera (en els anys quaranta), a segona (el curs 1946/47), a segona B i a tercera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)