Nàstic

Sense Powel també és possible

Nàstic. El conjunt grana, finalment amb la baixa del davanter holandès, visita un rival directe, l'Alcoià, amb l'obligació de mantenir la millora per acostar-se a la salvació

Sense Berry Powel, però amb el màxim de garanties. Així afronta el Nàstic el partit d'aquesta tarda al camp de l'Alcoià, on no podrà disposar finalment del seu màxim golejador i un dels millors de la categoria, com és l'holandès, però sí amb tots els arguments que l'han portat a creure en les seves possibilitats de salvació des que va arribar Jorge d'Alessandro a la banqueta. I és que en les últimes tres jornades, el conjunt grana ha sumat set dels nou punts en joc i no ha encaixat cap gol, confirmant que la seva recuperació és un fet. Tot plegat fa que avui, al Collao, el Nàstic torni a tenir entre cella i cella intentar sumar els tres punts, que l'acostarien una mica més als llocs de permanència, d'on fins i tot podria sortir si la resta de resultats són favorables. A més, els tarragonins matarien dos pardals d'un tret, ja que s'enfronten a un rival directe, que només té quatre punts més.

Per a aquest partit, que preveu que serà de molta lluita i intensitat des del primer minut fins a l'últim i que estarà condicionat per les dimensions del terreny de joc, D'Alessandro, com ja és habitual des que va arribar a Tarragona no tocarà gaires coses. I menys si, com és el cas, estan funcionant. Així, com ja va assegurar ahir, l'entrada de Borja Viguera en lloc del lesionat Powel, serà l'únic canvi respecte a l'onze inicial que va empatar en la jornada anterior a casa contra el Guadalajara. Tot i ser conscient que sense l'holandès perd un jugador “en un estat de forma fantàstic”, el tècnic argentí confia en els recursos de Viguera i en la il·lusió que pot aportar. A banda de la novetat de l'exjugador de la Real Sociedad, les altres cares noves en la convocatòria, de la qual ha caigut Julio Rico, són Manel Ruz i Eloy Gila. Mairata i Raúl Fuster, tot i haver superat ja les seves respectives lesions, encara hauran d'esperar a adquirir el to físic necessari.

La línia d'Alcorcón

D'Alessandro ja ha manifestat que seran dos partits diferents, però en certa manera, la línia a seguir pel Nàstic pot ser la del partit al camp de l'Alcorcón, on els grana van saber patir i van esperar el seu moment per marcar en la segona part l'únic gol del matx, que va servir per obtenir el triomf. I és que tot i ser un rival complicat i incòmode, l'Alcoià no està destacant precisament per la seva regularitat a casa, on només ha guanyat dos partits. El tècnic rival, David Porras, que recupera l'exgrana Miki Martínez però no podrà disposar de Paco Esteban, ha destacat la qualitat dels jugadors grana de mig del camp cap endavant i fins i tot s'ha atrevit a qualificar-los com dels millors de la categoria. Al davant, el principal perill de l'Alcoià serà Gato, que acumula cinc gols –tres en els últims quatre partits– i ja va amargar la vida al Sabadell fa cosa d'un mes amb dues dianes seves.

El Nàstic és sòlid en defensa i en atac, crec que té les millors individualitats de la lliga
David Porras
ENTRENADOR DE L'alcoià
Nosaltres continuem amb el nostre viacrucis particular i no serà fàcil guanyar, però tenim garanties per aconseguir-ho
Powel estava en un moment fantàstic, però Viguera sap quins recursos té i està motivat i il·lusionat
Jorge D'Alessandro
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Preveig un rival molt aguerrit i un partit de contacte, amb pilotes dividides i en què serà difícil tenir possessions llargues

Un clàssic en totes les categories, altre cop 15 anys després

X.S.

El Nàstic i l'Alcoià es tornaran a veure les cares en un partit de lliga després de 15 anys. I és que tots dos no coincidien en una mateixa categoria des de la temporada 1995/96. Aleshores, a segona divisió B, els grana van perdre al Collao per la mínima (1-0). Aquella temporada, l'Alcoià va baixar a tercera, on s'hi va estar vuit temporades, i després de set campanyes seguides a segona B, aquest estiu ha tornat a segona A. A banda de l'últim precedent, els dos equips han militat en la mateixa categoria nou temporades més. Des de tercera (dos cops), passant per segona B (cinc cops) i segona A (un cop) i també fins i tot a primera divisió, (dos cops als anys 40). El balanç en aquests deu enfrontaments entre l'Alcoià i el Nàstic al Collao és clarament favorable als locals, amb set victòries i dos empats. I és que el Nàstic només ha estat capaç de derrotar l'Alcoià a domicili una vegada al llarg de la seva història en partit de lliga. Va ser la temporada 1992/93, a segona B. En aquell partit corresponent a la jornada 16, i amb Raúl Longhi a la banqueta, l'únic gol del partit, obra de Torres, va servir als grana per vèncer.