Nàstic

Els inacabables obstacles en defensa

Nàstic. La segona lesió de Xisco Campos afegeix problemes a una línia defensiva que ha tingut moltes baixes i que haurà de ser reforçada a l'hivern

Just quan Ruz, Raúl Fuster i Mairata estan ultimant la posada a punt per tornar a l'equip i aconseguir, per primera vegada, que el Nàstic tingui tots els defenses disponibles, Xisco Campos es va fer dissabte, a Alcoi, una lesió que, en espera de les proves que se li han de fer avui, el tindrà molt probablement uns tres mesos de baixa. El defensa mallorquí es va trencar el mateix os del peu esquerre que ja es va fracturar durant la pretemporada i que el va tenir dos mesos de baixa. Jorge d'Alessandro va lamentar la lesió de Xisco Campos, ja que va recordar que el futbolista estava en un gran moment de forma. Des que es va recuperar de la primera lesió, el futbolista de Binissalem no s'ha perdut ni un sol minut en onze jornades de lliga. Ara mateix, Xisco Campos, que pot jugar en totes les posicions de la defensa, tot i que la seva natural és la de lateral dret, estava actuant de central a causa de la baixa de Pere Mairata. El més normal és que Mairata, un cop recuperat del tot, torni a la titularitat, per bé que sempre que ha tingut una lesió de llarga durada –fa dos mesos que està de baixa– li ha costat recuperar el ritme. Caldrà veure, per tant, si Mairata està a punt per jugar dissabte contra el Recreativo al Nou Estadi. L'alternativa per suplir l'absència de Xisco Campos és Álex Ortiz, que ja el va substituir a Alcoi. Fins ara, però, D'Alessandro ha preferit fer jugar de centrals dos futbolistes que no ho són –Arzu i Xisco Campos– que no pas Álex Ortiz, central nat.

El mercat d'hivern

Ho deia Joan Carles Oliva i ho ha reiterat D'Alessandro. El Nàstic va escàs de centrals –només en té dos de naturals, Mairata i Álex Ortiz–, i més després de la lesió del comodí Xisco Campos. Si ja era evident que el club grana buscaria un central en el mercat d'hivern, ara ho és més. El Nàstic vol aprofitar les bones relacions entre Jorge d'Alessandro i diversos integrants del cos tècnic del Barça, sobretot Tito Vilanova i Aureli Altimira –hi va coincidir al Figueres fa dues dècades, quan l'argentí n'era l'entrenador–, per aconseguir la cessió d'algun jove futbolista blaugrana, per bé que no serà una empresa fàcil. Ja hi ha hagut acostaments, però el primer equip del Barça no va sobrat d'efectius i es refia sovint dels jugadors del filial per completar les convocatòries. A més, el Barça vol un filial competitiu a segona A, de manera que no deixarà marxar així com així els seus futbolistes més destacats. El central Sergi Gómez, que ha jugat set partits aquesta temporada, té el perfil que busca el Nàstic. A part d'un defensa, al Nàstic també li aniria bé un davanter centre per reforçar l'atac.

I ara, dos partits seguits a casa

Al Nàstic se li presenta ara una bona oportunitat per sortir de la zona de descens, l'objectiu que la plantilla es marca abans d'arribar a l'aturada de Nadal. L'equip grana afronta dos partits consecutius a casa, tot i que els rivals no són, a priori, fàcils. Dissabte que ve, a les 6 de la tarda, el Nàstic rep el Recreativo, ara mateix un rival directe en la lluita per evitar el descens. L'equip de Huelva, que dissabte va perdre a casa contra el Xerez, és el dissetè classificat i té tres punts més que el Nàstic. La setmana següent, l'equip que visitarà el Nou Estadi serà el Còrdova, situat en zona de fase d'ascens després d'una bona arrencada de competició. Abans de l'aturada de Nadal, el Nàstic visitarà, el 17 de gener, el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)