Nàstic

Constància i discreció

Nàstic. Fernando Seoane, mig centre treballador i regular, és l'únic jugador grana de camp –i l'únic de segona A que no és ni porter ni defensa– que ha disputat tots els minuts de la lliga

“Un jugador de club.” Així defineix Jorge d'Alessandro Fernando Seoane, l'únic futbolista del Nàstic, exceptuant el porter Rubén Pérez, que ha disputat tots els minuts de la lliga després de 15 jornades. La definició que fa servir el tècnic argentí és la que s'utilitza quan es parla d'un jugador regular, treballador, fiable, complidor i que no destaca ni està mai entre els futbolistes que els aficionats consideren els millors. És el cas de Seoane, un mig centre de tall defensiu que destaca per la col·locació i la feina fosca, però generalment efectiva, en la contenció. És un tipus de futbolista no prou valorat pels seguidors, però sí pels entrenadors, que saben que perquè un mitja punta o un davanter llueixin cal que el mig centre defensiu rendeixi a un bon nivell. No és casualitat que els tres tècnics que ha tingut el jugador gallec des que va arribar, l'estiu passat, a Tarragona després de jugar, com a màxim, segona B –Luis César, Joan Carles Oliva i D'Alessandro– hagin confiat molt en ell. La temporada passada, Seoane va acabar la lliga amb 38 partits disputats, 31 dels quals complets. De moment, aquesta campanya va pel camí de superar aquests registres, ja que ha jugat sencers els 15 partits de lliga. Només hi ha set jugadors de camp a segona A que ho han disputat tot, i ell és l'únic que no és defensa.

Humil i generós, Seoane, de 28 anys, diu que no pensa en si és l'únic jugador de camp que acumula tots els minuts de la lliga, i només pensa, assegura, a fer el que el tècnic li demana i a treballar dur per mantenir-se en l'equip. No es considera un jugador imprescindible i, de fet, creu que en el Nàstic no n'hi ha cap, ja que assegura que la plantilla grana està prou compensada perquè si hi ha una baixa, sigui quina sigui, no es noti. Això sí, admet que en l'equip tarragoní sí que hi ha jugadors importants, i cita els noms de Fernando Morán i Antonio Longás, dos futbolistes creatius, un perfil atractiu a ulls dels espectadors. Seoane, en canvi, està còmode vivint en un segon pla mediàtic, en la discreció. Ell sap que l'entrenador ja el valora i que els companys agraeixen partit rere partit el seu esforç, el seu treball, i amb això en té prou.

Les dinàmiques

Per explicar la millora que ha patit el Nàstic des de l'arribada de D'Alessandro, Seoane considera que els miracles no existeixen, i que el que ha canviat és la dinàmica: “Abans estàvem en un dinàmica negativa, i quan no guanyes, tot afecta. Amb el canvi d'entrenador i el 5-0 contra el Sabadell tot va millorar. Són dinàmiques, i costen d'explicar.” Seoane valora positivament els dos empats dels dos últims partits perquè han estat a zero: “L'important és no encaixar gols, ja que alguna ocasió transformarem.”

SET JUGADORS DE CAMP HO HAN DISPUTAT TOT

Després de quinze jornades de lliga a segona divisió A, són 21 els futbolistes que han disputats tots els minuts. D'aquests, catorze són porters, entre els quals hi ha el del Nàstic –Rubén–, el del Girona –Santamaría– i el del Sabadell –De Navas–, i la resta, set, són jugadors de camp. Es dóna la circumstància que d'aquests set, sis són defenses, com és el cas de Migue, del Girona, i Toni Lao, del Sabadell, dos centrals que també poden actuar als laterals. També han disputat tots els minuts tres centrals més –Agus (Alcorcón), Pelegrín (Elx) i Kiko Olivas (Vila-real B)– i el lateral Juanra (Hèrcules). El setè jugador de camp que ha disputat tots els minuts és el grana Fernando Seoane, l'únic migcampista que apareix en aquesta llista, on no hi ha cap davanter. El Barça B, condicionat per les convocatòries del primer equip i més donat a les rotacions que altres conjunts de segona A, no té cap futbolista que hagi disputat tots els minuts de la competició.

TOTS ELS MINUTS

Porters
MAESTRO
Alcoià
MANU HERRERA
Alcorcón
ESTEBAN
Almeria
ARANZUBIA
Deportivo
JUAN CARLOS
Elx
SANTAMARÍA
Girona
SAIZAR
Guadalajara
FALCÓN
Hèrcules
ALBERTO
Múrcia
RUBÉN
Nàstic
EDUARDO
Numància
MANU
Recreativo
DE NAVAS
Sabadell
JAIME
Valladolid
Jugadors de camp
AGUS (defensa)
Alcorcón
PELEGRÍN (defensa)
Elx
MIGUE (defensa)
Girona
JUANRA (defensa)
Hèrcules
SEOANE (migcampista)
Nàstic
TONI LAO (defensa)
Sabadell
KIKO OLIVAS (defensa)
Vila-real B
No hi ha jugadors imprescindibles. Només futbolistes importants, com ara Morán i Longás
Fernando Seoane
MIGCAMPISTA DEL NÀSTIC
És un premi al treball diari. Tinc sort d'haver-me guanyat la confiança dels dos entrenadors i que les lesions m'hagin respectat
No penso si sóc l'únic que ho he jugat tot, només que no puc baixar la guàrdia, perquè si no un altre company em pot prendre el lloc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)