Nàstic

El retorn de Mairata, en el moment més oportú

Nàstic. El central mallorquí ja va suplir Arzu quan es va lesionar dissabte, i ara, es veu capacitat per aguantar els noranta minuts contra el Còrdova tot i reconèixer que haurà de regular els esforços

Les adversitats a vegades serveixen per trobar oportunitats, i al Nàstic, la lesió d'Arzu provocarà que s'acceleri el retorn a l'onze de Pere Mairata, que de fet ja va suplir el central sevillà en el partit de dissabte passat al Nou Estadi contra el Recreativo, quan va caure lesionat en el minut 35. Ara sense Arzu ni Xisco Campos –també lesionat–, que havien estat els dos centrals escollits per Jorge d'Alessandro des de la seva arribada a la banqueta grana, i amb els quals l'equip havia aconseguit la ratxa de quatre partits sense encaixar cap gol, Mairata té tots els números per ocupar, juntament amb Álex Ortiz, l'eix de la defensa dissabte contra el Còrdova. Una parella que aquesta temporada, tret dels 55 minuts en què van jugar plegats dissabte, no havien coincidit cap vegada junts al camp. El curs passat, en canvi, sí que van jugar plegats d'inici en sis partits, amb un balanç de dues victòries i quatre derrotes.

Lesionat del genoll esquerre en la cinquena jornada a Chapín, Mairata, que afirma que ho va passar malament sobretot al principi, quan no es podia entrenar, ha estat de baixa uns dos mesos i mig i ara, com ell mateix reconeix, es veurà obligat a assumir un paper protagonista que potser no esperava agafar tan ràpid: “Tot ha estat una mica precipitat a causa de la lesió d'Arzu i tot i que durant els deu primers minuts del primer temps del partit de dissabte em vaig sentir una mica estrany, en la segona part ja vaig estar molt millor.” Tot i que assegura que haurà de ser prudent per poder aguantar amb un bon to tot el partit, ja que no està al cent per cent físicament, Mairata es veu preparat per jugar tot el matx complet si així ho decideix D'Alessandro: “Durant dos mesos i mig he estat treballant per a això, però sí que és clar que per jugar gairebé de sobte, els noranta minuts, hauré de ser intel·ligent amb els esforços, ser pràctic i no abusar-ne per mantenir el mateix ritme que els meus companys.”

Torna un fix

Aquesta temporada, Mairata només ha pogut disputar cinc partits, però des que milita al Nàstic, en què compleix la cinquena temporada –només el superen Rubén i Mingo–, sempre ha estat un dels jugadors més utilitzats per tots els entrenadors quan les lesions l'han respectat. El curs passat va ser el més fructífer pel que fa a nombre de partits jugats pel defensa nascut a Mancor de la Vall fa 32 anys. En va disputar un total de 33 –2.907 minuts i va marcar tres gols– superant així els 24 del curs 2009/10 i els 30 del 2008/09. L'anterior, la seva primera campanya com a grana, és l'única en què no va passar de la vintena de partits jugats, ja que es va quedar en 17. Si juga dissabte doncs, arribarà als 110 partits amb el Nàstic en la lliga. A segona A, ja n'acumula més de 150.

CREU QUE ELS RIVALS JA ELS RESPECTEN

Mairata ha pogut observar, en certa manera des de la distància, ja que no ha pogut jugar, tot i que alhora com a part implicada, el canvi experimentat per l'equip amb l'arribada de Jorge d'Alessandro a la banqueta i no dubta a destacar-ne la progressió: “El Nàstic no és ara el mateix equip que va iniciar la lliga, sinó que és molt millor i més compacte, i ho demostra el fet que els rivals ja no vinguin al Nou Estadi amb tant d'atreviment com abans.” Pel mallorquí, tot i que els darrers resultats, sobretot a casa, no han estat els esperats –un punt dels últims sis– “la línia que està seguint l'equip és la bona”. Tot i això, Mairata té clar que el Nàstic encara ha de millorar moltes coses, entre d'altres, la falta gol i l'excessiva dependència de Powel, autor de 8 dels 14 gols de l'equip: “És una cosa que s'ha donat així i haurem de buscar altres vies per marcar, ja sigui amb Borja, Adrián Luna o Peragón, amb jugades d'estratègia o altres alternatives.”
Ara som millors i ho demostra que els rivals ja no vénen al Nou Estadi amb tant d'atreviment
Pere Mairata
DEFENSA DEL NÀSTIC
Per jugar els 90 minuts hauré de ser intel·ligent i pràctic amb els esforços, i no abusar-ne per mantenir el ritme dels companys
El meu retorn potser va ser una mica precipitat per la lesió d'Arzu però amb el pas dels minuts em vaig sentir molt millor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)