Nàstic

Un sot inoportú i inesperat

Quatre partits sense guanyar han apaivagat l'efecte D'Alessandro al Nàstic, que continua encallat en la zona de descens

No era un tram ‘a priori' complicat, amb tres dels partits disputats al Nou Estadi

El Nàstic ha millorat amb l'arribada de Jorge d'Alessandro a la banqueta, però el seu efecte s'ha apaivagat en les últimes jornades. Tot es veia amb un gran optimisme quan, al camp de l'Alcorcón, l'equip grana encadenava la segona victòria en el segon partit amb D'Alessandro a la banqueta. La zona de permanència, que Oliva havia deixat a cinc punts de distància, es trobava a només dos punts. Però, a continuació, el Nàstic ha encadenat quatre partits en els quals no ha guanyat i que l'han situat a quatre punts dels llocs de salvació.

Era, a més, un tram de calendari a priori poc complicat, amb només una sortida –el camp de l'Alcoià– i tres partits al Nou Estadi, contra el Guadalajara, el Recreativo i el Còrdova. En aquests quatre enfrontaments, el Nàstic només ha estat capaç de sumar tres punts i ha perdut una bona oportunitat per escalar en la lluita per la permanència. Si la plantilla grana, fa unes setmanes, s'havia marcat l'objectiu de sortir de les places de descens abans de l'aturada nadalenca, ara s'haurà de conformar a derrotar dissabte a Montilivi el Girona, amb què està empatat a punts, en un duel molt transcendent, ja que els dos equips estan mig enfonsats i en dinàmica negativa.

Un gol, i en pròpia porta

El principal problema del Nàstic en els quatre últims partits ha estat la falta de gol, ja que només n'ha marcat un i, a sobre, se'l va fer el central del Recreativo Borda en l'únic partit dels quatre en què el Nàstic va perdre (1-2). Els altres tres van acabar en empat sense gols. Just després de l'últim, dissabte passat contra el Còrdova, Jorge d'Alessandro va deixar clar que al seu equip li falta punch i profunditat en atac, i va assegurar que el seu principal maldecap és la recerca de maneres de fer mal a les defenses rivals. “És la nostra assignatura pendent”, reconeixia el tècnic argentí, que no es planteja si cal o no reforçar la davantera en el mercat d'hivern. “Sóc un home de club i treballaré amb el que tinc”, va afirmar D'Alessandro, que sí que admet que el seu equip pateix ara mateix una baixa sensible: “Espero que torni el nostre jugador franquícia, Powel. No tenir-lo és un luxe que no ens podem permetre.” Berry Powel, autor de 8 dels 14 gols que acumula el Nàstic, s'ha perdut per lesió dos partits –el d'Alcoi i el de dissabte passat– i també serà baixa a Girona. Està previst que estigui recuperat per al primer partit del 2012, contra el Múrcia al Nou Estadi. En una categoria marcada per les dinàmiques en què entren els equips, el Nàstic ha de revertir urgentment la situació per aspirar a una permanència que fa un mes es veia amb optimisme i que ara s'ha complicat.

FUTUR IMMEDIAT

El derbi de Girona de dissabte pren transcendència, amb dos equips mig enfonsats

D'ALESSANDRO

Treballa per buscar maneres de fer mal en atac mentre espera el retorn de Powel
El Nàstic només ha fet un gol en els quatre partits, tres dels quals han acabat en 0-0

Demà s'escenifica la dimissió del consell

El 30 d'octubre, a més de la destitució d'Oliva i Nogués, el consell d'administració del Nàstic va prendre la decisió de presentar la dimissió en la propera junta d'accionistes, que se celebra demà al vespre al Palau de Congressos de Tarragona. La intenció del consell és regenerar l'òrgan directiu de la SAE –últimament ha tingut baixes–, amb l'entrada de nous accionistes, en plena ampliació de capital. El més probable és que la majoria dels consellers continuïn, que n'entrin de nous i que un d'ells, l'expresident Josep Maria Andreu, sigui el nou màxim dirigent, amb José Luis García –avalador del president, José María Fernández– retirat del primer pla. Avui, el consell es reuneix per tractar el seu futur abans de la junta d'accionistes de demà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)