Nàstic

Un carril per progressar

Nàstic. L'arribada de Dani Abalo, la recuperació d'Álvaro Rey, la consolidació de Sergio Juste i l'alternativa de Ruz fan que D'Alessandro elogiï el potencial i la verticalitat de la banda dreta

El Nàstic, fins ara, ha presentat dèficit a les bandes. El de la dreta ja està solucionat, tal com ahir va assegurar Jorge D'Alessandro. El tècnic grana està molt satisfet del potencial del carril dret gràcies a la recent arribada de Dani Abalo, cedit pel Celta, i de la recuperació d'Álvaro Rey, que fa dos mesos que no juga en la lliga i que només ha disputat 61 minuts fins ara, tots amb Joan Carles Oliva a la banqueta. L'extrem andalús va ser una de les revelacions de la temporada passada, i d'ell n'espera molt D'Alessandro, que diu que “ja es comença a posar en marxa”. Va tenir minuts en l'amistós de la setmana passada contra l'Hospitalet i no trigarà a reaparèixer amb l'equip. Dani Abalo i Álvaro Rey dotaran la banda dreta, segons el tècnic argentí, de verticalitat, profunditat i capacitat de desequilibri, i tindran les espatlles ben cobertes gràcies a la presència dels dos laterals drets, elogiats també per D'Alessandro. El jove Sergio Juste s'ha consolidat com a titular i va sortir de titular en el Catalunya-Tunísia de divendres passat, mentre que l'experimentat Manel Ruz es manté com a alternativa. Per a la banda dreta encara hi ha Julio Rico, un futbolista polivalent –pot jugar de lateral i d'interior–, però que de moment ha comptat molt poc tant per a Oliva com per a D'Alessandro. “Ens queda una banda dreta de molt de nivell, ens donarà joc”, afirma el tècnic argentí.

Powel, descartat

Caldrà veure si Dani Abalo ja té minuts dissabte al Nou Estadi contra el Múrcia, un partit per al qual el Nàstic té les baixes de Xisco Campos Powel. D'Alessandro descarta l'holandès, ja que la seva recuperació és més lenta del que es pensava. Morán, ahir amb problemes estomacals, estarà a punt.

SATISFACCIÓ

“Ens queda una banda dreta de molt de nivell, ens donarà joc”, diu D'Alessandro

ÁLVARO REY

El tècnic celebra poder disposar de l'extrem, que “ja es comença a posar en marxa”

La nova manera d'atacar i la pilota aturada

Fins ara, D'Alessandro ha jugat, sobretot, amb dos interiors –normalment Longás i Morán– amb tendència a anar cap al centre. Tenint en compte els reforços que ha demanat –un extrem per banda–, i tal com ell mateix va donar a entendre ahir, el tècnic argentí vol canviar la manera amb què el Nàstic ataca, col·locant dos futbolistes verticals i amb capacitat de desequilibri a les bandes. L'altra arma ofensiva que D'Alessandro considera important, la pilota aturada, de moment no funciona: “És una assignatura pendent i n'assumeixo la responsabilitat. Tenim set o vuit córners en cada partit i no s'aprofitem cap. És una estadística que em preocupa i ho treballem intensament.” Susaeta, especialista en els llançaments a pilota aturada, havia d'ajudar a pal·liar aquest dèficit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)