Nàstic

Un hivern cada vegada més cru

Nàstic. La temporada passada, els grana van arribar al gener igual que aquest curs (13 punts), però llavors van ressorgir (11 punts de 18) i en la jornada 24 van sortir de la zona de descens; és la reacció que ara troben a faltar

La temporada passada té, per al Nàstic, molts paral·lelismes amb l'actual. En els dos casos, l'equip tarragoní va començar molt malament el curs i el tècnic, Luis César la campanya passada i Joan Carles Oliva en l'actual, van ser destituïts. Ja amb el nou entrenador –Oliva fa un any i Jorge d'Alessandro ara–, el Nàstic va arribar, en les dues temporades, amb 13 punts a l'aturada nadalenca, a 6 de la zona de permanència la campanya passada i a 5 aquesta. En les dues últimes temporades, per tant, el Nàstic arribava al gener en una situació delicada molt similar. La diferència entre els dos cursos ha estat el rendiment de l'equip tarragoní durant el mes de gener i les dues primeres setmanes de febrer.

L'any passat, l'equip de Joan Carles Oliva va cimentar la permanència en els punts obtinguts entre la jornada 19 i la 24, ja que va passar dels 13 als 24 punts i va sortir de la zona de descens. Aquesta temporada, en canvi, el Nàstic només ha estat capaç de sumar 4 punts en aquest mateix tram de campionat, la qual cosa li ha complicat una mica més les coses. Després de 24 jornades, el Nàstic, amb 17 punts, continua com a cuer i té la zona de permanència a sis punts de distància. Si bé és cert que l'última jornada ha permès al Nàstic retallar un punt respecte a les places de salvació, també ho és que el conjunt grana tenia una oportunitat única per escurçar distàncies, ja que jugava al seu estadi contra un equip de la zona mitjana, el Numància. Ara, haurà d'intentar recuperar terreny en una jornada, la del cap de setmana que ve, en què juga a camp contrari–a Las Palmas– i en què rivals directes com ara l'Osca, el Cartagena, el Vila-real B i el Xerez juguen al seu terreny de joc.

Reaccionar és urgent

El partit de dissabte passat contra el Numància marcava l'inici d'un tram de calendari contra equips de la zona mitjana i, sobretot, de la zona baixa en què el Nàstic ha d'acumular tants punts com sigui possible per creure en la permanència. No va començar bé la sèrie, ja que només va empatar contra l'equip de Sòria, de manera que s'ha de posar les piles i enllaçar victòries de manera urgent. Diumenge, el Nàstic visita un equip en terra de ningú, Las Palmas, situat a 11 punts tant de les places de fase d'ascens com de les de descens. Després, els grana tenen quatre partits contra rivals directes en la zona baixa. Primer reben el Xerez, que ara té 7 punts de marge respecte a la zona de descens, i tot seguit reben l'Osca, que té dos punts més que els grana. El rival següent serà el Vila-real B, que marca la zona de permanència, i després el Nàstic visitarà el Cartagena, dinovè.

MALA DINÀMICA

El Nàstic, que ha oblidat l'efecte D'Alessandro, ha sumat 4 dels últims 21 punts

EL PRECEDENT

La permanència del curs passat es va cimentar en els punts obtinguts al gener i febrer

La baixa de Raúl Fuster i el dubte de Mingo

Després de dos dies de festa, el Nàstic torna avui a la feina amb un entrenament matinal a Campclar per preparar el proper partit de lliga, diumenge a la tarda al camp de Las Palmas. Per a aquest compromís, Jorge d'Alessandro té les baixes segures del lesionat Berry Powel i del sancionat Raúl Fuster. L'exjugador de l'Elx va veure dissabte passat la cinquena targeta groga, malgrat que només ha disputat sis partits. El seu substitut serà Mingo, sempre i quan el jugador d'Hostalric hagi superat els problemes físics que el van fer ser baixa contra el Numància. L'altre jugador que es va perdre el partit de dissabte passat per lesió –luxació del colze dret– va ser Fernando Morán, però ja estarà a punt per jugar contra Las Palmas. Per preparar el partit, l'equip grana s'entrenarà cada dia fins dissabte, amb una sessió doble dijous que inclourà un partit contra el filial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)