Girona

A cada cop, resignació

Josu Uribe insisteix que el treball de l'equip li dóna fe i confiança per més entrebancs que es trobi

Sense la seva aposta a l'eix de la defensa per les lesions de Dani Erencia i Rigo, el tècnic hi situarà Tortolero i Yago

El Girona no guanya per a entrebancs. Els gols no arriben, els bons resultats tampoc, i ni les lesions perdonen. Josu Uribe té molts maldecaps, que afronta amb resignació, sense mirar de capficar-s'hi en excés. “Els professionals han de treballar, i punt. Jo treballo cada vegada més. I tinc la sensació que treballem molt i bé i que no estem tenint la fortuna necessària per aconseguir punts. Això és el que ens ha de donar fe”, va explicar l'entrenador.

El Valladolid serà demà l'últim rival d'un període de calendari molt dur per al Girona, que ha perdut per la mínima contra el Celta, l'Elx i l'Almeria. Perdre a Valladolid seria una decepció? “Si l'equip dóna la cara, no seria cap decepció. El que vull és que l'equip sigui intens i agressiu, doni la cara i jugui com ho està fent. Si ho fa així, no serà cap decepció i a més estarem a prop de puntuar”, valora Uribe, a qui li agradaria tancar el tram amb els sis punts que hi ha de marge respecte a la zona de salvació. “Són dos partits de diferència, i hem tingut la sensació de poder sumar molts més punts. Hem d'intentar que no s'escapin i després jugar-nos-la amb ells.”

Relleu forçat al darrere

Des que va arribar, Uribe ha fet jugar gairebé tota la plantilla. Li falta Yago, que serà titular demà, i Omgba, que també ha entrat en la convocatòria per primera vegada. Segons va explicar Uribe, però, l'allau de proves ja s'ha acabat: “Hi ha gent que m'ha donat molt bones sensacions i altres que han de treballar molt més. Hi ha una primera part de conèixer el grup, i la segona fase, de començar a escollir. Ara vaig trobant els jugadors que tindran més minuts. N'hi ha set o vuit amb un petit avantatge.” El problema és que una de les decisions més valentes de l'asturià se li ha espatllat. Va formar una parella de centrals nova, amb un debutant (Dani Erencia) i un dels menys utilitzats (Rigo). El vallesà ha dit adéu a la temporada i el balear és baixa demà. “No és normal haver-los de canviar tots dos de cop, però és el que hi ha.” Sense cap dels dos, Uribe farà jugar d'inici els centrals Dani Tortolero –fora de la convocatòria en els dos últims partits– i Yago Fernández, que s'estrena. “Han de demostrar que tenen lloc en aquest equip. Estan preparats per ajudar-nos.”

Quatre juvenils de futur

Ni Gerard Muñoz ni Isma han entrat en la convocatòria, però Uribe els vol veure de prop tots dos, com també dos companys de l'equip juvenil, els laterals Roura i Valentín. “M'agraden molt. Són futbolistes de moltíssim futur per al Girona. Segur que algun debutarà aquest any a segona A.”

Porters
Dani Mallo i Santamaría
Defenses
Luso, Tortolero, Yago, Migue i Juncà
Migcampistes
Acciari, Dorca, Tébar, Garmendia, Omgba, Jandro i Ballini
Davanters
Coro, Goiria, Acuña i Dani Nieto
Descartats
Moha, Benja, Óscar Díaz i Saizar; Juanlu (problema familiar)
Lesionats
Rigo, Jose, Juncà, Dani Erencia, David Garcia, Richy i Ion Vélez

DE PEGA

“Havíem fet una aposta amb els centrals i cauen tots dos. Tampoc és normal tantes lesions greus”

L'EQUIP TIPUS

“Un cop conegut el grup, la fase és ara més selectiva. Vaig trobant els que tindran més minuts”
“M'han ensenyat que quan les coses no surten, només es canvien treballant, i cada vegada més”

Moha, descartat després de l'error

El Girona marxa avui cap a Valladolid amb cinc defenses en la convocatòria, dels quals un va entrar hores després que la facilités Josu Uribe. David Juncà, que havia tingut un problema a l'abductor que li impedia entrenar-se amb regularitat, va cobrir ahir a la tarda el forat que va deixar Juanlu Hens per motius familiars. Ni tan sols la baixa del cordovès va provocar l'entrada de Moha, migcampista que pot fer de lateral esquerre. De fet, va ser la posició que va ocupar diumenge arran de la lesió d'Erencia. Precisament, un greu error de Moha en la sortida de la pilota va significar l'únic gol de l'Almeria. Fa tota la pinta que el marroquí ha estat castigat amb l'exclusió de la convocatòria. També es queden sense viatjar a Valladolid Óscar Díaz, que ha patit un procés víric aquesta setmana, i els davanters Benja Martínez i Gaizka Saizar, descartats també la setmana passada. En canvi, hi entren Dani Nieto i, per primera vegada, Frank Omgba.

Acciari veu l'actitud adequada

José Acciari es mostra optimista tot i la pèssima situació que travessa el Girona. L'argentí convida als seus companys a mantenir l'actitud dels darrers partits per intentar treure un resultat positiu de la visita al Nuevo Zorrilla: “Estem treballant bé. La part sòlida i d'actitud no és un problema. En els últims partits hem mantingut la igualtat competitiva contra rivals superiors” explica Acciari. L'exjugador de l'Elx va treure importància a la sequera golejadora dels davanters: “No es tracta de crear o no ocasions, sinó de marcar abans que ho faci el rival, que de les poques que en tinguem en materialitzem alguna”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.