Sabadell

Integrats per la llengua

Sabadell. Els tres sevillans de l'equip, Pablo Ruiz, David Arteaga i Manu Redondo, combinen els entrenaments al matí amb classes de català a la tarda. “Volem saber del país”, afirmen

Gràcies a la voluntat de tres jugadors de la plantilla, el Sabadell veurà augmentada la seva quota de jugadors catalans d'aquí no gaire temps. I no és pas per la voluntat de Pablo Ruiz, David Arteaga i Manu Redondo de fer d'intermediaris de jugadors del país, ni de bon tros, sinó per la seva intenció d'integrar-se plenament en la societat catalana aprenent el català.

I és que des de fa dos mesos, aproximadament, aquests tres jugadors naturals de Sevilla i amb diversos anys a les seves espatlles voltant per equips espanyols, s'han decidit a intentar conèixer més la llengua assistint a classes de català al Centre de Normalització Lingüística de Sabadell. “Tot va sortir per la meva xicota, que està buscant feina i va decidir fer un curs de català per augmentar les possibilitats de trobar-ne”, explica Redondo, encara en castellà. “M'ho va comentar i com que ens entrenem al matí i a les tardes no hi ha gaire a fer, em vaig apuntar amb ella”, afegeix. A partir d'aquí, entre les parelles de tots tres jugadors i ells mateixos va córrer la veu i hi van dos dies a la setmana.

Voluntat d'integrar-se

Els tres jugadors consideren que el català és una bona manera d'integrar-se molt més en la societat del país. “Ens ve molt de gust, la veritat. És una manera d'implicar-nos amb la terra i també d'aprendre, que mai està de més”, admet Arteaga que, entre bromes, no s'atreveix a dir qui dels tres porta millor la lliçó. “També aprofitem més el temps lliure i coneixem més la terra i els costums d'aquí”, afegeix Pablo Ruiz que, tot i això, reconeix que no troba continuïtat d'aprenentatge al vestidor arlequinat. “És una llàstima perquè al vestidor tampoc sentim a parlar gaire el català. Suposo que si es parlés una mica més ens serviria per educar l'oïda”, sentencia Ruiz, que afirma que sobretot l'ajudaria en temes com “la pronunciació, la manera com s'estructura i també les vocals neutres”.

De tota manera i si aquesta iniciativa continua tenint èxit, paradoxalment seran ells tres els que assentin el precedent en una plantilla que és predominantment catalana.

També és una bona manera d'aprofitar més el temps lliure i de conèixer més la terra i els costums del país
Tot va sortir per la meva xicota, que va decidir fer un curs i entre tots ens hem engrescat
Manu Redondo
lateral del sabadell
Ens ve molt de gust. És una manera d'implicar-nos amb la terra i també d'aprendre
David Arteaga
migcampista del sabadell
Suposo que si es parlés una mica més de català al vestidor ens ajudaria una mica més
Pablo Ruiz
central del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció