Sabadell

Amb un punt de rebel·lia

El Sabadell va obtenir un empat en un dels camps més difícils de la lliga, amb nombroses baixes i deixant una bona imatge

còrdova0


sabadell0


Ningú hauria apostat que un Sabadell ple de baixes ahir aprofitaria la visita a un dels camps més complicats de la categoria per aconseguir alguna cosa de profit. Els arlequinats es van rebel·lar, van avançar una petita passa cap a la permanència i sobretot van alimentar la seva moral, empatant a domicili i demostrant que són capaços de competir amb els equips de dalt. Perquè després de les desfetes en la primera volta contra equips com ara el mateix Còrdova a casa, l'Almeria o el Celta, a l'equip li calen matxs com el d'ahir per poder acabar la lliga dolçament. Els de Carreras ahir van demostrar que els queda rauxa encara que la lliga estigui mig solucionada. L'alineació de circumstàncies –a la defensa amb la inclusió d'Olmo i a la davantera amb la sorpresa de Luna i l'entrada d'Ezequiel– va donar-li aquella mica d'intensitat que tenen els no habituals per fer-se un lloc a l'onze. L'experiment va funcionar ja que els arlequinats en la primera part van ser clarament superiors al rival, però en la segona van acusar l'empenta dels locals i el desgast del desplegament físic efectuat. Això, i la falta de gol.

De fet, és lògic que Carreras estigués content al final del partit, perquè la imatge que va donar el Sabadell en la primera part va ser immaculada. Després d'uns minuts de tempteig en què els homes de Paco Jémez van arribar a tenir la millor ocasió del partit a les botes de Borja García –De Navas, un cop més, també s'hi va lluir– en una rematada al bell mig de l'àrea, els arlequinats van dominar. I ho van fer perquè bàsicament van obligar que es jugués al camp del Còrdova. Els tres petits de dalt van corregir la pressió dels primers minuts, un pèl erràtica, i van permetre que el mig del camp recuperés la pilota amb encert al llarg de tota la primera part.

Tres ocasions i prou

Perquè la manca d'una referència al davant –compensada amb escreix per l'entrega de Luna– va permetre que els centrals locals estiguessin alliberats i no van deixar que el Sabadell entrés amb facilitats a l'àrea. Una centrada des de la dreta d'Arteaga rematada al segon pal de Juvenal (35') i un xut llunyà d'Ezequiel va ser tot el bagatge ofensiu dels dos equips en la primera meitat, perquè el Còrdova no va tenir gens de presència ofensiva.

La tendència va continuar en la segona part, en què Ezequiel va tenir el gol de la victòria a les botes (48'). L'un contra un després de recuperar la pilota a tres quarts de camp i que Luna habilités l'extrem cedit pel Betis, va acabar a les mans d'Alberto, que amb molt d'encert es va avançar.

A partir d'aquí, els locals van anar acusant a poc a poc el cansament i van deixar de pressionar amb tant d'ímpetu. El resultat va ser que el Còrdova tingués molta més empenta que en el primer acte. I aquesta sensació es va accentuar després de l'expulsió de Ximo Navarro, que va encendre el públic i va activar els de Jémez. De fet, onze minuts després de la vermella Charles va veure com li anul·laven un gol per fora de joc. Ja en els últims minuts, un Sabadell sense esma va aferrar-se a l'empat, que li serveix per refermar-se en la zona de ningú: a dotze del descens i a onze de la zona de promoció d'ascens.

CÒRDOVA: Alberto García, Fernández, Gaspar, Ximo Navarro, Fonts (Fede Vico, 84'), Borja García, López Garai, Javi Hervás (Airam, 45'), Dubarbier, López Silva (Alberto Aguilar, 88') i Charles. SABADELL: De Navas, Toni Lao, Olmo, Samuel, Bermudo, Hèctor Simón, Juvenal, Arteaga (Puigdollers, 72'), Ezequiel (Àlex Cruz, 78'), Aarón Bueno i Luna (Florian, 86'). ÀRBITRE: Hernández Hernández. T.G.: Als locals Fernández, López Garai i Gaspar; als visitants Olmo, Bermudo, De Navas, Samuel, Arteaga, Hèctor Simón, Luna i Aarón Bueno. T.V.: Al local Ximo Navarro, per doble amonestació (56'). PÚBLIC: 12.450 espectadors al Nuevo Arcángel. COMENTARI: Es va guardar un minut de silenci per la mort de la mare d'Ian Mackay aquesta darrera setmana.
No em mereixo tenir l'equip que tinc, amb tota l'ambició amb la qual han sortit a jugar avui
Lluís Carreras
TÈCNIC DEL SABADELL
Teníem present el partit que ens va fer el Còrdova a la NCA i hem anat a totes
David Bermudo
lateral del sabadell

Per primer cop, sense punta

Carreras va sorprendre, una vegada més, amb l'onze d'ahir, que, malgrat tot, sí que preveia molts canvis. Bàsicament en defensa per les nombroses baixes que acumulava l'equip en aquesta línia, i per això va sortir amb Samuel, que ahir es va mostrar sobri al costat d'Olmo –aquest no abaixa el nivell–. Luna, doncs, va ocupar 86 minuts en punta fins que va ser substituït per Florian i va destacar sobretot per la seva entrega en la pressió. En atac va tenir poca incidència perquè sovint es va veure superat pels dos centrals, però va habilitar amb molt d'encert els seus companys, sobretot Ezequiel i Aarón Bueno. Els dos extrems van anar de més a menys, igual que la resta de l'equip, i fins i tot l'extrem cedit pel Betis, de vegades massa individualista, va tenir a les botes en un un contra un el gol de la victòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció