Sabadell

De Navas s'eternitza amb i sense competència

Sabadell. És un dels deu porters que no s'ha perdut cap partit de lliga i compleix el sisè curs en un equip que no para de complicar-li la titularitat

“Aquest any sí que fitxarem un porter que li disputarà els minuts”, s'escolta cada estiu a les oficines de la Nova Creu Alta. Però David de Navas temporada rere temporada s'afanya en els intents estèrils de la direcció esportiva de posar-li competència. El porter d'Alcobendas està complint la seva sisena temporada i des que va arribar a la porteria arlequinada ha deixat tots els porters amb la xocolata del lloro quant a minuts. De fet, sense comptar el primer curs –va arribar en el mercat d'hivern– De Navas ha disputat al voltant d'un 95% dels partits. Només se n'ha perdut 11 de 191, tots per sanció o bé per la decisió del tècnic de torn de donar-li descans.

Vuit porters han estat els que s'han trobat el Sant –com se l'anomena gràcies a les seves miraculoses aturades a la porteria del Sabadell– i cap l'ha superat. Ni en la primera temporada a tercera divisió, en què va arribar procedent del Melilla, ni aquesta amb el fitxatge d'un altre Sant –a la Ponferradina– com Ian Mackay l'han fet fora de sota els tres pals arlequinats.

Sense secrets

Aquest any és un dels deu jugadors, tots porters de la talla d'Aranzubia i Esteban, que en aquests moments de la temporada ha jugat tots els minuts de la competició. De fet, De Navas sempre ha estat entre els jugadors que més minuts ha disputat en les competicions. El curs passat a segona B va ser el quart; en la 2009/10 va ser el setzè; en la 2008/09, el primer, i en la 2007/08, el cinquè.

La longevitat d'aquest porter que al desembre farà 36 anys no té cap més secret que el treball. “És un porter molt regular en tots els sentits, no és que faci aturades espectaculars, però atura tot allò que s'ha d'aturar”, afirma Iván Gómez, exporter del Centre d'Esports, que hi ha compartit vestidor aquest curs i el passat. “Jo em vaig trobar amb una molt bona persona, que em va tractar com un més i que em va ajudar molt. Això sí, no és una persona que parli gaire, però quan parla tothom se l'escolta”, afegeix Gómez.

Pes específic

I és que al vestidor no és d'aquells líders que es prodiguin amb la paraula, però per tot el que significa per al club –ell és la renovació del Sabadell des de l'ascens a tercera (tanda de penals inclosa) fins arribar a Ipurúa– és respectat pels companys i, sobretot, per l'afició.

CURS 2011/12
De Navas: 34
Ian Mackay: 0 partits
Ivan Gómez: 0 partits
Oriol Torres: 0 partits
CURS 2010/11
De Navas: 41
Iván Gómez: 1 partit
Oriol Torres: 0 partits
CURS 2009/10
De Navas: 37
Adrià Mir: 1 partit
Xavi Ginard: 3 partits
CURS 2008/09
De Navas: 42
M. Ángel Tenorio: 2 partit
Adrià Mir: 0 partits
CURS 2007/08
De Navas: 37
M. Ángel Tenorio: 2 partits
Nando Cantón: 2 partits
CURS 2006/07
De Navas: 20
Sergio Morán: 12 partits
Nando Cantón: 16 partits
Em vaig trobar a una molt bona persona, em va tractar molt bé. Això sí, és reservat
Iván Gómez
exporter del sabadell
És un porter molt regular que no fa aturades gaire espectaculars, però que és molt sobri, sobretot pel que fa a la col·locació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció