Sabadell

Una referència inesperada

Sabadell. Adrián Luna ha passat de ser un dels jugadors amb menys incidència en l'equip a convertir-se en el protagonista en els últims partits com a davanter centre, una posició insòlita per a ell

D'aquell noi que va meravellar tots els cercapromeses que es van apropar al mundial sub-20 i al campionat sud-americà de seleccions sub-20 de l'estiu passat, fins a l'actual davanter centre del Sabadell han canviat moltes coses en la vida d'Adrián Luna. Després d'un fitxatge esperançador per arribar a la lliga espanyola, que es va acabar convertint en una erràtica cessió al Nàstic, el Sabadell es va aprofitar dels pocs minuts que disputava per incorporar-lo.

Però tampoc al Centre d'Esports el jugador va arrencar al començament, en què només jugava poques estones i, fins i tot es quedava fora de la convocatòria. “Vaig arribar amb l'equip ja completament format i era molt complicat poder estar en l'onze”, reconeix el menut jugador, la seva posició natural del qual és la de segon punta o la d'extrem.

Canvi de rol i demarcació

Però en els últims dos partits tot ha canviat. Luna ha passat a la titularitat contra el Còrdova i el Girona i tot gràcies a l'aposta del cos tècnic per fer-lo jugar en una posició en la qual no estava habituat. L'uruguaià s'ha convertit en el davanter centre, la referència al davant que dóna l'alternativa a Baha i Florián. “Tot sigui per jugar. Encara que no tinc les característiques d'un davanter centre pur em sento molt bé en aquesta demarcació”, reconeix l'uruguaià nascut a Tacuarembó.

Carreras no està gens d'acord amb el fet que Luna no s'adapti a les característiques del davanter centre per al seu esquema. “No ens treu res i en canvi ens dóna control de pilota quan baixa a rebre i és capaç de treure els centrals de la seva posició, a més té un xut potentíssim”, detalla el tècnic, que fa un balanç molt positiu dels dos últims partits.

A banda d'estar a la recerca del gol, el que ha portat Carreras a confiar en l'uruguaià és la seva ètica de treball en els entrenaments. “El futbol no té gens de misteri. Cal continuar treballant per estar preparat per quan el mister em necessiti”, afegeix Luna. Una lliga tan llarga sovint dóna oportunitats als jugadors que realment ho mereixen. Luna ha esperat i ara té l'ocasió de convertir-se en la referència a la davantera del Sabadell.

APARICIONS

19
minuts
va disputar amb el Sabadell abans de les dues titularitats.

EFICÀCIA

3
gols
acumula aquest curs entre el Nàstic i el Sabadell en la segona divisió.
No ens treu res i en canvi ens dóna control de pilota i té un xut molt potent
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
Em sento bé de davanter centre, encara que no en tinc les característiques
Adrián Luna
DAVANTER DEL SABADELL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció