Sabadell

La recol·locació de Samuel a l'eix, una bona jugada

Sabadell. El mig centre, que gairebé no tenia minuts, ha destacat com a central en els últims dos desplaçaments

Si a la plantilla del Sabadell hi ha un jugador que personifiqui l'experiència en el futbol professional, aquest és Samuel Baños. El migcampista de 32 anys, que fa una dècada que és en la divisió de plata, va arribar l'estiu passat a la Nova Creu Alta per aportar bagatge a la plantilla. L' asturià, però, no ha tingut gaire protagonisme. Almenys, fins ara. I és que en els últims dos desplaçaments, coincidint amb el rosari de baixes de Carreras a la rereguarda, ha estat titular amb una actuació més que destacada tot i els mals resultats de l'equip –un empat a Còrdova (0-0) i una derrota a Múrcia (1-0)–. Samuel, de fet, ha estat en els dos casos un dels homes més entonats del Sabadell i ha mostrat les seves virtuts a l'eix de la defensa, una posició que no és la seva.

Aquestes bones actuacions permeten al mig centre defensiu recuperar les sensacions en una temporada en què gairebé no ha comptat. “Estic content, sobretot de tornar a jugar, perquè des del gener que no tenia minuts”, explica el migcampista, que afegeix: “Les coses em van sortir bastant bé i estic satisfet, perquè tal com ha anat el curs particularment –tan sols ha disputat onze partits– he gaudit de nou. Tant de bo pugui tornar a jugar alguns dels partits que queden.”

Samuel també explica una de les claus del seu bon rendiment tot i no participar amb regularitat: no deixar de treballar. “Si abaixes els braços perquè no jugues i creus que no arribarà la teva oportunitat, quan és el moment no estàs preparat”, afirma l'asturià, que afegeix: “He intentat estar el millor possible per si arribava l'oportunitat i per generar competència en la plantilla.”

D'altra banda, el veterà futbolista explica que no és res nou això que el posin a l'eix de la defensa: “Quan estava a l'Sporting (del 2000 al 2005), ja vaig jugar de central en l'inici d'una temporada en què hi havia hagut moltes lesions. Des de llavors, m'hi havien posat de tant en tant si feia falta”, conclou Samuel, que creu que “el gran paper dels companys” és l'explicació dels pocs minuts que ha tingut aquest curs.

5
partits
ha estat titular Samuel aquest curs, en què n'ha jugat en onze ocasions (497').
No he abaixat els braços, he intentat estar sempre el millor possible per si arribava l'ocasió
Samuel Baños
mig centre del sabadell
Estic content, sobretot de tornar a jugar. No ho havia fet des del gener i he gaudit de nou. A més, les coses m'han sortit bastant bé

Assegurar la permanència i gaudir del calendari

Tot i que el Sabadell té la permanència molt ben encarrilada –té la zona de descens 9 punts per sota i en suma 42–, l'equip espera tancar-la ben aviat per afrontar amb tranquil·litat l'últim tram de la temporada. I és que el quadre arlequinat ha sumat només 1 punt en els últims tres partits i continua sense amarrar matemàticament la salvació. Ara, a més, queda un calendari d'allò més complicat: tres dels pròxims quatre rivals, començant pel Celta, estan pugnant per l'ascens. “Hem d'assolir la permanència al més aviat possible, perquè els partits que queden contra conjunts de dalt són motivadors i bonics de jugar”, afirma Samuel Baños, que creu que el bloc oferirà un molt bon nivell: “L'equip pressiona sempre, però contra rivals de dalt encara més i segur que rendim bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció