Sabadell

JUVENAL EDJOGO

MIGCAMPISTA I CAPITÀ DEL SABADELL

“Estem tranquils i confiats”

Juvenal creu que malgrat passar una ratxa dubitativa, el Sabadell reaccionarà i segellarà la permanència aviat

Diu que és positiu que els pròxims rivals lluitin al capdavant

Estic tenint converses amb el club per renovar i sóc optimista: espero que es resolgui de positivament

S'albira ja el final de curs i el Sabadell, que no ha patit en tota la temporada, espera lligar la permanència tan aviat com sigui possible per evitar ensurts d'última hora: s'han de disputar sis jornades i té un marge de 7 punts respecte a la zona de descens. L'experimentat mig Juvenal Edjogo (Sabadell, 03-04-1979) confia en la força del bloc i espera acabar el curs amb tranquil·litat.

Com afronten aquest últim tram de lliga?
A tots ens hauria agradat aspirar a alguna cosa més, però hem de ser realistes i crec que estem en una posició privilegiada. Cap aficionat no es podia esperar al principi que estaríem en aquesta situació tenint en compte els recursos de què disposem.
Han encadenat tres partits sense guanyar i sembla que s'han generat alguns dubtes...
Ho puc entendre, però nosaltres estem molt tranquils. Malgrat que últimament no hem aconseguit bons resultats i hem de millorar en alguns aspectes, estem confiats que podem aconseguir la salvació matemàtica ben aviat.
Llavors, no hi ha cap inquietud en la plantilla?
Hi ha la inquietud lògica d'encadenar tres derrotes, però res més enllà. Som un bloc capacitat per salvar la categoria pels nostres mèrits i no pas pels demèrits dels altres. Fa tres setmanes que no oferim el nostre millor rendiment, però treballem per fer-ho i som conscients que si anem al límit podem vèncer qualsevol rival.
Els pròxims quatre, precisament, lluiten per l'ascens. Tot un test...
Al vestidor estem convençuts que el millor que ens podia passar era veure'ns les cares amb equips de nivell, perquè no hem sabut respondre contra conjunts que es juguen coses a sota i ens hi hem deixat punts. A nosaltres ens beneficia enfrontar-nos amb rivals que practiquen un bon futbol i crec que el partit d'aquest cap de setmana a Elx és propici.
Al Martínez Valero miraran de canviar una ratxa dubitativa, en què han sumat 7 dels últims 30 punts en joc. A què creu que es deu la davallada?
En primer lloc la competició és molt exigent. Si a això li sumes que tothom es jugava molt i nosaltres podíem estar una miqueta més tranquils, hi ha hagut moments puntuals en què ens ha faltat un pèl més d'ambició. Cal mantenir la tensió els noranta minuts, perquè a segona A una errada de concentració et condemna. Si estem al 100% som un gran equip, però al 99, som vulnerables. Hem de tornar a competir al màxim perquè aquesta és la garantia per sumar.
També hi ha hagut una gran diferència entre el Sabadell com a local (31 punts) i com a visitant (11). Com s'ho explica?
Jugar a domicili sempre és difícil. Encarem els partits a fora igual que ho fem a casa: intentem imprimir el nostre ritme de joc. Això sí, ens resulta més complicat, perquè davant la seva afició, els rivals pressionen i s'arrisquen més, un fet que ens perjudica. Tot i això, tot i no vèncer, en molts partits ho hem merescut i ens han condemnat petits detalls.
Sigui com sigui, tothom lloa la proposta futbolística de l'equip. N'estan satisfets?
Sí, tenim una idea futbolística definida i un equip configurat per desenvolupar aquest joc. En una categoria defensiva, en què els blocs es reserven i intenten conservar avantatges mínims, nosaltres practiquem un futbol més agradable per al jugador i per a l'aficionat. Val a dir, però, que els equips cada cop ens coneixen més i saben millor per on atacar-nos. Cada dia hem de donar una mica més.
El tècnic, Lluís Carreras, acaba de renovar. Fins a quin punt és important per al Sabadell que el mister continuï?
És el que volia la gran majoria de la massa social del club, que ha valorat el seu treball i és conscient que hem estat molts anys a segona B i a tercera. Tot això ens ho ha donat l'esforç. Hem treballat i no hem deixat de treballar. I s'ha de tenir en compte, perquè disposem de menys recursos que molts equips que estan per sota.
Fins a quin punt és responsable d'aquest èxit Lluís Carreras?
El seu gran mèrit és que ha sabut gestionar una plantilla àmplia, que és força complicat. Ha aconseguit que tothom estigui en tensió i preparat per competir. D'altra banda, té les coses molt clares i, si es miren els números del Sabadell en els seves dues temporades, queda clar que hi ha hagut més encerts que errades.
L'entrenador continuarà. Vostè també és un home clau en aquest bloc. Com estan les negociacions per renovar?
N'estem parlant amb el club. Jo vull continuar a Sabadell i espero que la meva continuïtat es resolgui en els pròxims dies.
En tot cas, és optimista?
Sí, crec que si no hi ha cap contratemps continuaré. Quan vaig arribar a Sabadell volia contribuir en l'evolució del projecte i estic satisfet amb la meva aportació en les quatre temporades que fa que hi sóc. Hi estic a gust i, si el club vol, continuaré donant-ho tot.
Pel que diu, té corda per a estona.
Sí, encara tinc motivació d'entrenar cada matí. I això és clau, perquè pensar només en els partits és fàcil, però quan et planteges la retirada se't fa més difícil alçar-te per anar a entrenar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció