Sabadell

No es preveu el descens

Sabadell. Després de quedar dinovens i salvats pel descens del Vila-real, els arlequinats pensen en la temporada vinent a segona sense la possibilitat que l'afecti un impagament de primera

El Sabadell no va poder salvar l'honor de no quedar el quart per la cua i, a efectes classificatoris, la primera temporada en el futbol professional després de 18 anys sempre quedarà amb l'asterisc d'haver estat salvat pel descens del Vila-real B. Per aquest motiu, en l'entorn del conjunt arlequinat ha començat a planar la idea que si un equip descendeix per morositat a primera, cosa que fa anys que no passa tot i els deutes que arrosseguen molts clubs, el Sabadell jugaria a segona B, ja que el Vila-real i el seu filial recuperarien la categoria perduda.

Reglamentàriament, però, cap d'aquestes dues premisses es podrien complir. La Federació Espanyola de Futbol diu que si un equip no compleix les seves obligacions quedarà exclòs de l'adscripció a la competició professional, de manera que “l'equip en qüestió podria competir a segona B”. És a dir, que en cap cas un descens de primera per impagaments normativament comportaria el descens a segona divisió sinó que ho faria a segona B, amb la qual cosa el Sabadell no baixaria, ja que les quatre places estarien cobertes.

Única possibilitat

El Sabadell jugaria a la segona B només en el cas que la lliga sancionés un equip de primera amb un descens per partits arreglats. Una possibilitat remota, ja que a l'Estat espanyol no hi ha hagut cap precedent i l'únic flanc obert, el de l'Espanyol amb l'Sporting, no serà investigat ni per la federació ni per la lliga de futbol.

Per tot plegat, el club només pensa en la temporada vinent a segona i s'està movent per fer un equip competitiu. Demà passat, el club anunciarà els jugadors que no continuen i oferirà les renovacions pertinents, a més dels contactes que ja ha iniciat Xavi Roca pels nous fitxatges. I pels volts del 13 de juny es presentarà la campanya de captació de socis, amb l'objectiu de superar els 4.000 abonats d'aquest any, i properament es mostraran les noves samarretes de l'any vinent. Un any més, en el futbol professional.

Mai han fet baixar un equip de primera per problemes econòmics; no crec que passi ara
Lluís Carreras
tècnic del sabadell

PENSANT EN 2A A

Demà passat s'anunciaran les baixes i abans de deu dies es presentarà la campanya de socis i les samarretes
No entenc per què hem de fer-nos sang o patir, ara. No hi ha motius per estar preocupats, ni cap precedent que indiqui el contrari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)