Internacional

Duel desigual amb la crisi econòmica de context

Alemanya, superior. L'equip de Löw busca el pas a les semifinals contra una Grècia que segueix basant-ho tot en el treball defensiu i l'encert

L'Arena de Gdansk acollirà aquest vespre el que, a priori, és el partit dels quarts de final més desnivellat de tots, el que enfrontarà la poderosa Alemanya, l'única selecció que ha guanyat els tres duels de la fase de grups, amb una Grècia que, a part de ser inferior, no podrà comptar amb el seu gran referent i emblema, Giorgios Karagounis, que està sancionat. “No oblidem que Alemanya no és només favorita per vèncer aquest partit, sinó també per endur-se el campionat. Tot i això, no estem aquí de vacances”, va avisar ahir Fernando Santos, el tècnic dels grecs, que en les hores prèvies ha intentat motivar els seus futbolistes amb l'argument que no hi tenen res a perdre.

A l'altra banda, Alemanya se sent superior, i per això intenta disminuir una eufòria que el futbol tantes vegades ha demostrat que es pot convertir en el primer pas cap al fracàs. “No hem de menystenir Grècia. Defensen i contraataquen molt bé. Ells juguen així i així fan molt de mal”, advertia ahir Joachim Löw, que si ho desitja podrà alinear el seu onze de gala, després que Bastian Schweinsteiger s'hagi recuperat a temps d'unes molèsties en un turmell. “Estarà a punt. Va tenir uns problemes, però avui [per ahir] ja s'ha entrenat amb normalitat. Khedira i Bastian estan jugant molt bé i és important tenir-los tots dos”, reconeixia Löw.

El partit, òbviament, arriba amb el context de la crisi econòmica de la zona euro i de les pressions d'Alemanya a Grècia. I és que els hel·lens no han oblidat que des del mes de març del 2010 alguns mitjans de comunicació alemanys han carregat amb duresa contra Grècia, acusant-la de bona part dels mals que afecten darrerament Europa. A més, Angela Merkel, que es va negar a assistir al primer partit d'Alemanya com a protesta per l'empresonament de l'exprimera ministra Iúlia Timoixenko a Ucraïna, ja ha anunciat que estarà present a la llotja de l'Arena de Gdansk, i a més ha convidat Andonis Samaras que l'acompanyi.

Els números diuen que Alemanya mai ha perdut contra Grècia en partit oficial i que mai ha caigut eliminada en uns quarts de final de l'Eurocopa. En els temps que corren, però, ja s'ha demostrat que les matemàtiques es ben poden equivocar. La selecció helena, a més, ja va deixar palès en l'Eurocopa del 2004 que amb molta feina i encert en els moments clau es pot assolir el títol. I de moment han mostrat una efectivitat de cara a porteria terrible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)