Sabadell

Una envestida amb premi

Sabadell. Deu minuts d'inspiració, en què Moha va fer un gol i Aníbal dos, permeten a l'equip arlequinat remuntar un 2-0 i obtenir, contra el Castella, el primer triomf a domicili en onze mesos

SABADELL3

M. CASTELLA2

Tres-cents quaranta-nou dies han hagut de passar perquè l'afició del Sabadell pogués celebrar una victòria fora de la Nova Creu Alta. L'espera ha estat llarga, però el conjunt arlequinat va voler agrair ahir la paciència de la seva parròquia amb una victòria d'aquelles que llueixen: al camp del Madrid Castella, remuntant en deu minuts un 2-0 en contra. La força de tot el bloc, la perseverança de Moha i la inspiració d'un Aníbal en estat de gràcia van permetre als de Carreras envestir el filial madridista en l'inici de la segona part i vèncer, per fi, lluny del Vallès.

En els primers quaranta-cinc minuts va haver-hi un equip que va posar les ocasions clares de perill i un altre –malauradament el Castella– que en va generar ben poques però va enviar-ne un parell al fons de la xarxa. L'inici del partit va marcar la tendència de la primera part, en què es van veure un grapat d'arribades de perill. Les més clares van ser dels arlequinats, que ho van intentar mitjançant el desequilibri de Lanzarote i les aproximacions des de la segona línia d'Hidalgo. L'experimentat mig granollerí, de fet, gairebé bat Mejías en el minut 9, amb una rematada que van rebutjar els locals. Va ser just llavors, però, que va arribar la clatellada. Denis Txerixev, que havia estat avisant amb bones internades per la banda esquerra, va assistir molt decantat Juanfran, que va batre Nauzet amb un xut creuat i precís (14').

Amb el gol local, el Sabadell va demostrar que és un equip amb caràcter i va continuar buscant amb insistència el gol. Lanzarote va ser l'home més incisiu. Gairebé supera Mejías en el minut 17, però la seva rematada després d'aprofitar un rebuig va sortir dalt. Moha va protagonitzar, un minut després, una altra bona ocasió, però el porter local va rebutjar la seva canonada amb els peus. Val a dir, però, que l'oportunitat més clara de la primera part va ser una rematada amb el cap d'Hidalgo que Mejías va aturar en dos temps (21'), davant les protestes dels jugadors visitants, que reclamaven que la pilota havia creuat la línia de gol. Llavors es va tornar a repetir el guió i, en una jugada de velocitat de Jesé, va arribar el 2-0, quan el referent ofensiu del filial blanc va batre Nauzet després que Espasandín desviés la pilota i despistés el porter canari. Era el minut 34 i semblava que la mala ratxa a domicili perduraria. Res més lluny de la realitat.

Cicló arlequinat

Lluís Carreras està convençut del potencial dels seus homes i, segurament, així els ho va fer saber durant el descans. I és que els quinze minuts al vestidor van canviar el Sabadell, que va sortir com un autèntic cicló a la gespa del Alfredo Di Estefano. En menys de deu minuts ho van capgirar tot i, després, van demostrar que són un bloc experimentat per tornar al casa amb els tres punts al sarró.

L'encarregat d'iniciar la remuntada va ser Moha, que en el minut 48 va rebre una assistència perfecta d'Hidalgo des del mig del camp i, després d'un gran control, va batre Mejías per baix. El porter del Madrid, de fet, no va tenir temps per lamentar-se, ja que quatre minuts després, un Aníbal insaciable, va empatar el duel culminant amb el cap una jugada de pissarra traçada a la perfecció sobre el camp. El Sabadell anava llançat, i un altre cop Aníbal va aprofitar una gran assistència amb l'esperó de Lanzarote per sentenciar, amb sang freda, un gran partit. Amb el 2-3, el bagatge dels arlequinats va ser suficient per mantenir a ratlla la qualitat dels locals.

MADRID CASTELLA: Mejías, Fabinho (Jota, 75'), Nacho, Iván, Casado, Mosquera, Álex (José Rodríguez, 53'), Juanfran, Denis (Óscar Plano, 53'), Borja i Jesé. SABADELL: Nauzet, Òscar Ramírez, Abraham Paz (Toni Lao, 64'), Tortolero, Espasandín, Juanjo, Antonio Hidalgo, Moha (Juvenal, 82'), Lanzarote (Uli Dávila, 78'), Eneko i Aníbal. GOLS: 1-0 (14') Juanfran. 2-0 (34') Jesé. 2-1 (48') Moha. 2-2 (52') Aníbal. 2-3 (57') Aníbal. ÀRBITRE: Melero López. T.G.: Als locals Nacho, Mosquera i Jesé; i als visitants Tortolero, Juanjo i Espasandín. T.V.: Cap. ASSISTÈNCIA: 2.560 espectadors.
Hem trencat la ratxa a domicili avui [per ahir], però ja ho havíem merescut en altres partits
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
Si jugues contra un filial un partit boig, normalment vencen ells. El Sabadell, però, ha volgut, s'ho ha cregut i ha pogut derrotar el Castella
Ens hem sobreposat al 2-0 contra un rival amb jugadors que tenen qualitat per estar a primera, i això té molt de mèrit