Sabadell

Sabadell

43 anys de l'única nit europea

Avui es compleix l'aniversari del primer i únic partit que ha jugat el Sabadell a Europa a la Nova Creu Alta

En l'anada, els de Pasieguito van guanyar, però en la tornada es van mostrar molt inferiors al seu rival

SABADELL2


BRUges0

Sota la presidència de Ricardo Rossón (1965-73), el Sabadell estava vivint la seva millor època. La ciutat estava considerada una referència del tèxtil (“la Manchester catalana”, n'hi deien) i el Centre d'Esports (aleshores Centro de Deportes) estava recollint els fruits d'una ciutat productiva en termes econòmics.

En la temporada 1968/69, els arlequinats, conduïts per l'entrenador més llorejat de la història del club, Bernardino Pérez, Pasieguito, van arribar a la quarta posició en lliga. L'equip, ple de noms històrics com ara Garzón, Chus Pereda, Zaballa, Muñoz i Isidro, es va guanyar el dret de jugar la copa de Fires l'any següent, en el que seria la primera i única aparició arlequinada en una competició europea.

Xoc cultural

Per aquest motiu, el curs següent, la temporada 1969/70, sempre quedarà en la ment dels aficionats del Sabadell. Tot i que els de Pasieguito no van completar un bon curs –van estar a punt de baixar de categoria–, posarien el seu nom a Europa. En la copa de Fires, el conjunt lanero va ser eliminat a la primera per un Bruges que guardava moltíssimes diferències. I és que l'Espanya de Franco no només estava endarrerida en l'àmbit social, econòmic i polític en comparació d'Europa, sinó que també ho estava futbolísticament. “No estem preparats per jugar contra equips com aquests. Hauríem de canviar molts hàbits dels esportistes”, afirmava Pasieguito després de la tornada a Bruges, on van quedar derrotats per 5 a 1.

El conjunt arlequinat va somiar, però, ara fa 43 anys, guanyant a la Nova Creu Alta un Bruges que formava part d'una de les lligues més potents, com aleshores era la belga. Zaballa i Cristo van sorprendre en el partit d'anada contra un equip que ja donava mostres de la seva superioritat i que quedarà en els llibres com el primer i únic, fins al moment, rival europeu de la història del Sabadell.

SABADELL: Comas, Isidro, Pini, Arnal, Montesinos, Muñoz, Zaballa, Pereda, Palau i Garzón. BRUGES: Bonne, Bastyns, Marnenond, Axelson, Vandedhele, Moerlaert, Thio, Houwaart, Lambert, Casteus i Resembrick. GOLS: 1-0 (39') Zaballa. 2-0 (86') Cristo. ÀRBITRE: Fracescon (Italià). El partit va començar mitja hora més tard per decisió de l'àrbitre. PÚBLIC: Ple a vessar en una Nova Creu Alta estrenada dos anys abans.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)