Sabadell

El Toralín marca el límit

Sabadell. Els arlequinats, amb deu homes durant mitja hora, pateixen l'infortuni contra la Ponferradina, però cauen i posen fi a una dolça ratxa de cinc partits consecutius guanyant

SABADELL1

PONFERRADINA3

Avisava Lluís Carreras que la Ponferradina tenia moltes coses bones amagades en la seva modesta posició de la taula. Ahir el conjunt d'El Bierzo en va fer gala i va obligar el Sabadell a tancar amb una derrota un dels setembres més agraïts que es recorden a la cocapital del Vallès Occidental. Feia un mes que els arlequinats no marxaven amb les mans buides d'un partit; i ahir, simplement, va passar. La fortuna –que clarament ha afavorit l'equip en molts partits d'aquest curs i de l'anterior– i el bon fer d'un equip molt vertical va ajudar els locals a endur-se una victòria elaborada en els instants en què els arlequinats estaven amb deu jugadors per l'expulsió de Moha (63').

Des d'un inici, el partit va tenir moltes ocasions i va estar una mica boig. Eneko va avisar abans d'arribar al minut 10 de la primera amb un xut que va sortir fregant el pal i Moha va estavellar al travesser una rematada tal com venia (17'). Abans, Máyor i Ander Lafuente havien avisat a la porteria de Nauzet sense èxit.

Un èxit que sí que va trobar Yuri quan en un penal provocat per Máyor, la pilota va anar al pal, va rebotar a l'esquena del porter canari i el brasiler va empènyer amb placidesa la pilota a gol (35'). El Sabadell va reaccionar i va tenir més protagonisme, però el gol no va arribar fins el principi de la segona meitat gràcies a Aníbal (51').

Gol i expulsió

Deu minuts més tard, el Sabadell va rebre dos cops seguits dels quals ja no se'n refaria. Espasandín es va fer un gol en pròpia porteria i, un minut després, Moha va ser expulsat. A partir d'aquí, els vallesans no van atacar amb claredat i a sobre van rebre la sentència d'un exjugador del Sant Andreu.

PONFERRADINA: Orlando Quintana; Alan Baró, Carlos Ruiz, Samuel, Nano; Acorán (Iván Moreno, 85'), Jonathan, Juande (Isaías, 71'), Lafuente (Wellington Silva, 61'), Máyor i Yuri. SABADELL: Nauzet, Ramírez, Abraham Paz, Tortolero, Espasandín, Juanjo (Juvenal, 84'), Hidalgo (Ulises Dávila, 71'), Moha, Lanzarote, Eneko (Collantes, 26') i Aníbal. GOLS: 1-0 (35') Yuri. 1-1 (51') Aníbal. 2-1 (62') Espasandín en pròpia porteria.3-1 (82') Máyor. ÀRBITRE: Martínez Munuera (Valencià). T.G.: Als locals Juande, Acorán i Alán Baró; als visitants Antonio Hidalgo, Òscar Ramírez i Juanjo (a una de la suspensió). T.V.: A Moha, del Sabadell, per doble amonestació (63'). PÚBLIC: Uns 6.000 espectadors a l'estadi d'El Toralín.
Hem tingut massa factors en contra en un mateix partit. L'equip ha donat la cara sempre
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
Per sort, la victòria s'ha decantat per nosaltres i això que ells han fet un molt bon partit
Claudio Barragán
tècnic de la ponferradina
L'equip a la primera part tot i no tenir el control total del partit ha arribat i ha creat ocasions
Juvenal Edjogo
migcampista del sabadell
En tot moment hem donat la cara, no ens hem arronsat malgrat els contratemps
Antonio Hidalgo
Capità del sabadell

Eneko, substituït per unes molèsties

L'infortuni del Sabadell no va acabar ni va començar en el gol de refús d'un penal de Yuri ni tampoc en el d'Espasandín en pròpia porteria. Tampoc en l'expulsió de Moha, sinó que, a més, els arlequinats afegeixen un altre lesionat (i ja en són quatre) per culpa d'una lesió d'Eneko als isquiotibials. Els vallesans van haver de gastar un canvi abans de la mitja hora de partit per culpa d'una estrebada de l'extrem aragonès, que va ser substituït per Juan Collantes. Collantes, això sí, va ser coprotagonista en l'acció del gol arlequinat assistint després d'una jugada per la banda cap a Aníbal Zurdo. “La baixa d'Eneko encara l'hem d'acabar de valorar”, afirmava Lluís Carreras, que havia deixat un altre extrem, Manuel Gato, fora de la convocatòria.