Sabadell

‘Lanzadependència'

Sabadell. Els registres del Sabadell empitjoren quan Manu Lanzarote no és al terreny de joc. L'equip perd fluïdesa en atac i una arma que ha participat en 11 dels 14 gols que ha fet l'equip

Els esforços que va fer el cos tècnic i la direcció esportiva per retenir Manu Lanzarote i que renovés per un any més han donat els seus fruits gairebé de manera indiscutible. L'extrem criat al barri de la Mina (Sant Adrià de Besòs) va fer una temporada excel·lent en el curs passat, per sobre de l'actuació mitjana del seu equip, i molts clubs es van decidir a intentar pescar-lo aprofitant que acabava contracte. El jugador va complir la seva promesa –si es quedava a segona A, ho faria al Sabadell– i poden donar gràcies als arlequinats, perquè Manu Lanzarote s'està guanyant l'augment de sou amb escreix.

Les dades són una mostra molt clara: el Sabadell sense Lanza no ha guanyat aquesta temporada. Ha participat en sis partits i l'equip n'ha guanyat quatre mentre que en els cinc en què no ha estat, el conjunt arlequinat només ha obtingut dos empats i tres derrotes. Fins i tot la temporada passada, Lanza es va perdre sis partits, i el Sabadell només va ser capaç de guanyar un i empatar-ne un altre (quatre derrotes).

L'extrem va perseguir la seva oportunitat en la segona divisió durant molts anys. Va ingressar en els ambiciosos projectes del Sant Andreu, l'Atlètic Balears (efímer i amb frustrant desenllaç) i l'Eibar, perquè era considerat com un dels millors jugadors de la segona B. Amb tot, es dubtava de la seva projecció a una categoria físicament més exigent donades les seves característiques.

Assistències

Però la temporada passada va sorprendre amb la seva habilitat i els nou gols que va anotar atraient el seguiment d'equips com ara l'Elx i el Llevant. “El valorem molt pels diversos registres golejadors que aporta a l'equip”, manifestava contínuament Lluís Carreras. “La diferència que té amb els altres jugadors, és que és molt capaç de combinar i associar-se amb els seus companys. Ens recorda molt Isaac Cuenca en aquest aspecte”, afirma Puigdollers, excompany seu a la plantilla arlequinada.

I és que Lanza sempre s'ha vist com un jugador individualista, però amb el Sabadell ha aconseguit explotar al màxim la seva versió més generosa. De fet, enguany només ha fet un gol, però ha entregat sis assistències i ha participat directament en la factura de quatre dianes per als seus companys. És per això que el seu impacte en la faceta més golejadora del Sabadell és directe perquè ha participat (ha estat entre els tres últims passadors o executant la jugada) en 11 dels 14 gols que ha fet l'equip en la lliga.

També en la copa

Si algú té dubtes de la seva importància en l'equip encara pot mirar els partits en què el Sabadell ha guanyat àmpliament. Aquí els arlequinats deixaven de marcar quan Lanza era substituït. En la primera victòria (3-0) contra l'Almeria, Lanzarote va ser canviat en el minut 67 perquè tornava de la lesió, i els gols van ser fins a aquell minut. El mateix va passar contra el Castella –2 a 3 i substituït en el 78– i també amb el Xerez –3 a 0 i substituït en el 65.

En la copa, el Sabadell va aconseguir classificar-se per a la segona fase amb una assistència de Lanza i contra el Còrdova, va caure en la pròrroga després d'una exhibició de l'extrem en la primera part.

ENCALLATS

510
minuts
sense ell al camp, han donat un resultat d'una diana.

REGISTRES

5
partits
s'ha perdut Lanzarote entre sancions (2) i lesió (3).
És capaç de desbordar i d'associar-se amb els seus companys. Ens recorda Cuenca
Albert Puigdollers
exjugador del sabadell
Lanzarote és un jugador molt valuós i que ens dóna molts registres a l'hora de marcar
Lluís Carreras
tècnic del sabadell

EFICIÈNCIA

36
minuts
triga el Sabadell, de mitjana a fer un gol amb Lanza al terreny de joc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)