Barça B

Tot un cop d'autoritat

Masip, incommensurable. Un Barça B seriós i encertat guanya al Madrigal en un partit força disputat en què el porter blaugrana, sublim en tot moment, es va erigir en el protagonista

BARÇA B3

VILA-REAL1

Per guanyar al Madrigal s'han de fer les coses molt bé i tenir una mica de sort. I així va ser com el Barça B es va endur ahir els tres punts del camp del Vilareal, contra un conjunt farcit de figures que va acabar desesperat amb Masip, titular per la sanció d'Oier. I és que el triomf blaugrana es va coure a la seva pròpia porteria, on Masip es va multiplicar per aturar-ho absolutament tot, començant en el minut 3, amb una estirada a xut de Cavenaghi. El Barça B, massa imprecís en la sortida de la pilota, va reaccionar amb una passada a l'espai de Luis Alberto a Femenía que l'extrem no va aprofitar, un miratge davant del domini aclaparador del Vila-real. Perquè l'equip groguet ho va fer tot bé en els primers 45 minuts: segur en defensa, inspirat al centre del camp i actiu en la pressió. Tot l'esforç, però, no es veia recompensat per culpa de Masip, que en el minut 17 va tornar a evitar l'1-0 amb una nova aturada impressionant a xut de Cavenaghi. En el 20 va ser el torn d'Uche, que no va arribar a una passada de la mort, i només dos minuts després el nigerià va tastar per primer cop de quin peu calça Masip, que va desviar amb els peus un xut del davanter. El següent a intentar-ho va ser Bruno Soriano, amb una volea que va fregar el pal. I quan semblava que el 0-0 era un bon resultat per al Barça B per marxar cap als vestidors, va arribar un premi inesperat en forma de penal, claríssim, en un xut de Balliu que va topar a les mans de Mellberg. Deulofeu el va fallar, però en el córner posterior, Planas no va desaprofitar un refús curt de Juan Carlos per fer el 0-1.

Calma i sentència

El gol va fer mal al Vila-real, que després de la represa va veure com el Barça B, més tranquil, s'apoderava del domini. Tot i així, les dues primeres ocasions van ser per als locals. En la primera, de Cavenaghi, Masip va tornar a lluir-se, mentre que en la segona Jonathan Pereira va xutar fora per poc. Els blaugrana, en canvi, van tornar a colpejar, després d'un contraatac que va acabar amb la pilota a peus de Lobato, que després d'una retallada va marcar amb una gran rosca (58'). El Vilareal, però, no va donar el braç a tòrcer i va escurçar distàncies gràcies a Senna, que va transformar un clar penal de Planas a Uche (60'). Amb mitja hora per jugar-se, els fantasmes van tornar a aparèixer, ja que el Barça B ha perdut aquest curs força punts en partits que semblaven sentenciats. Ahir, però, els d'Eusebio van poder jugar tranquils els últims minuts, ja que la sentència va arribar en el 84, en una acció d'un contra un de Sergi Roberto, que, tot i xutar contra el cos de Juan Carlos, va veure com la jugada va acabar en gol en rebotar a les cames de Jaume Costa.

MOMENTS PUNTUALS

VILA-REAL: Juan Carlos; Javi Venta, Mellberg, Musacchio, Jaume Costa; Trigueros (Moisés, 63'), Senna, Bruno Soriano, Cani (Hernán Pérez, 57'); Cavenaghi (Jonathan Pereira, 57') i Uche. BARÇA B: Masip; Balliu, Lombán, Carles Planas, Grimaldo; Gus Ledes, Lobato (Araujo, 61'), Sergi Roberto; Kiko Femenía, Luis Alberto (Joan Roman, 88') i Gerard Deulofeu (Ilie, 68'). GOLS: 0-1 (45') Carles Planas. 0-2 (58') Lobato. 1-2 (61') Senna. 1-3 (84') Jaume Costa, en pròpia porteria. ÀRBITRE: Vicandi Garrido. T.G.: Als locals Mellberg, Senna i Jonathan Pereira; i als visitants Grimaldo i Carles Planas. T.V.: Cap.
Planas, abans del descans, i Lobato, en l'inici del segon temps, van encarrilar el triomf
El Barça B es converteix en el primer equip que guanya aquest curs al Madrigal

Sisè partit seguit sense perdre, la millor ratxa

Amb la victòria d'ahir, el Barça B encadena ja sis partits sense conèixer la derrota, una ratxa que supera els cinc que va assolir entre la jornada 3 i la 7, en què, curiosament, va sumar un punt més, ja que en aquella ocasió van ser quatre victòries i un empat, mentre que en aquesta suma tres victòries i tres empats. La ratxa va començar el 25 de novembre, en què l'equip d'Eusebio, que només havia sumat un punt en els tres darrers partits, va golejar el Racing de Santander al Miniestadi (4-1). La següent jornada, a Lugo, tot i començar perdent, el filial va aconseguir remuntar, gràcies a dos gols de Sergio Araujo. Després de dues victòries, va arribar el torn dels empats, amb tres de consecutius, contra l'Elx (1-1), l'Alcorcón (1-1) i el Girona (4-4). Ahir, però, tot i visitar un dels camps més complicats de la categoria i contra un Vila-real molt necessitat, el Barça B va tornar a mostrar la seva millor versió, tres punts de prestigi que, quan encara falta que es completi la jornada, enlairen el conjunt blaugrana fins al cinquè lloc.