Sabadell

Adaptació al medi natural

Sabadell. Sense canviar la naturalesa del sistema, el conjunt arlequinat per fi aconsegueix ajustar-se a les exigències de cada rival no només fora de casa, sinó també a la Nova Creu Alta

La victòria de diumenge passat contra l'Alcorcón va refermar el Sabadell en la voluntat d'oferir alternatives al seu joc. El conjunt arlequinat estava patint massa darrerament a casa per les dificultats que li ocasionaven molts rivals, i diumenge va fer un pas endavant en la seva evolució. Contra l'Alcorcón, els de Carreras van ajuntar més les línies, van patir una mica més en defensa i van aprofitar les mancances del rival a pilota aturada per endur-se els tres punts de casa.

En aquesta temporada, el conjunt arlequinat ho havia aconseguit a domicili. L'equip a fora de casa era capaç de jugar sense la pilota als peus i explotant gairebé de manera exclusiva els defectes del rival –per això els bons resultats–, però diumenge passat, per fi, ho va fer a casa. “Com que els centrals de l'Alcorcón sortien a mossegar i deixaven espais al darrere, nosaltres vam decidir jugar més en llarg. Sabem que si no podem entrar pel mig o les bandes, tenim altres opcions”, afirmava Carreras després de la darrera victòria a casa.

Dificultats

Al Sabadell li havia costat molt desenvolupar el seu joc en les últimes jornades a casa, on els rivals col·locaven tres jugadors de caire defensiu al mig del camp, amb la qual cosa no podia sortir jugant amb fluïdesa.

Contra l'Alcorcón, ho va corregir amb escreix, deixant lliure la zona ampla, intentant entrar per les bandes, però sobretot amb diagonals llargues. “Buscàvem molta mobilitat amb jugadors que poguessin entrar entre el central i el lateral i interpretar molt bé aquestes desmarcades a l'espai”, afirmava el tècnic, que va sorprendre alineant David Arteaga.

Tanta pilotada en llarg, però, se li va fer molt estranya a més d'un. “De vegades ens inciten a tirar pilotes llargues per la defensa tan avançada buscant la desmarcada. Potser hauríem d'haver jugat més combinant, però eren opcions clares”, justificava Abraham Paz que també reconeixia que no estan tan “acostumats” a aquest tipus de joc.

Com que els centrals de l'Alcorcón sortien a mossegar i deixaven espais al darrere, nosaltres vam decidir jugar més en llarg
De vegades ens inciten a tirar pilotes llargues per la defensa tan avançada
Abraham Paz
central del sabadell
Potser teníem opcions per jugar més en curt, però ho hem fet perquè podíem preveure que el davanter es quedaria sol
Sabem que si no podem entrar pel mig o per les bandes, tenim altres opcions
Lluís Carreras
tècnic del sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)