Sabadell

‘MOHA' EL-YAAGOUBI

MIGCAMPISTA DEL SABADELL I EXJUGADOR DEL GIRONA

“Tenim equip, mentalitat i condicions per acabar entre els sis primers”

El marroquí veu el Girona “en un gran moment”, però confia que el Sabadell el superarà i s'acostarà a la zona de play-off

“Té un molt bon concepte de futbol i jugadors per aplicar-lo”

Superades tres temporades amb el Girona, tot indicava que Mohamed el-Yaagoubi (12/9/1977) continuaria a Montilivi. Però, en ple procés de renovació, va apostar per l'oferta del Sabadell. Ja s'hi va enfrontar en l'estrena en la lliga i, titular indiscutible amb Carreras –19 partits i 1.466 minuts–, dissabte hi tornarà, ara a la Nova Creu Alta.

Va ser dels últims a marxar del Girona. Viurà dissabte un partit especial?
Especial ho serà, perquè és un partit molt important. El Girona és un rival que està en un grandíssim moment de forma, és a dalt en la classificació per mèrits futbolístics. I serà especial pels excompanys. El temps que he estat a Girona, m'hi he trobat molt a gust. En aquest sentit sí, però al cap i a la fi és un partit en què t'hi jugues tres punts. Per a nosaltres és molt important, perquè ens permetria retallar tres punts al Girona, un rival que en teoria al final de la temporada ha d'estar en aquests llocs, i ens acostaríem als llocs de dalt.
El sorprèn la trajectòria del Girona, després de perdre uns quants referents?
Crec que els que hi ha són grandíssims jugadors. A això, s'hi ha afegit que tenen un bon entrenador, que els sap portar. Tot plegat fa que l'equip cregui en les seves possibilitats, i a mi no em sorprèn gens. Els conec bé, sé les qualitats que tenen, que són moltes. Esperem que dissabte es notin com menys millor i que les nostres virtuts s'imposin.
Per què va deixar el Girona quan semblava que renovaria? No se sentia prou valorat?
Valorat pel cos tècnic i pels companys, sí. Vaig parlar amb el mister i em va dir que comptava amb mi. Una altra cosa és, en l'àmbit personal, amb el club. Això ja queda enrere. Ara estic en una altra etapa, i molt content d'haver arribat a Sabadell, de la gent, de com m'han rebut i del treball. El que ha passat ja és passat. Ara hem de mirar de guanyar dissabte.
La seva trajectòria en el Girona va anar de menys a més. Va arribar dient que no el donessin per retirat, i va acabar sent una de les peces importants.
Simplement, sol passar que, quan un jugador supera els 30 anys, se'l mira amb lupa. I jo, gràcies a Déu, m'he trobat bé i he rendit al màxim de les meves possibilitats, uns dies millor i d'altres pitjor. Els entrenadors han comptat amb mi però, quan no m'ha tocat jugar, he estat al peu del canó. Estic molt content i espero continuar jugant.
Com veu el Girona a la banda esquerra, la seva posició?
El Girona té un concepte de futbol molt bo. Té grans jugadors i una filosofia que l'entrenador els ha inculcat des de temps enrere i que, amb els jugadors que té, es pot aplicar, perquè tenen condicions per aplicar-lo. He coincidit amb Jofre i em sembla un grandíssim jugador, i també Felipe. A Toni Moral no el conec tant, però suposo que també ho és. Les incorporacions que han fet estan donant els seus fruits, i la gent que s'ha quedat té un nivell molt alt. Els desitjo el millor, de tot cor, però a partir de la setmana que ve.
Va canviar la banda del Girona per la posició d'interior en el Sabadell. Com s'hi troba?
No sé com m'estic veient, la veritat. Tinc la sort d'estar participant, hi ha partits que he estat millor en una cosa i pitjor en una altra. La mentalitat és estar sempre al 200% perquè tot et surti com més bé millor. El que penso és que el treball de l'equip és fonamental. Té una idea de joc també molt basada en la pilota, i a partir d'aquí intentem pressionar, arribar a dalt i tenir ocasions, defensant bé. I crec que l'equip va pel bon camí, fent una bona temporada.
L'adaptació a un futbol bastant més exagerat de toc que el que practicava el Girona, com li està anant? Quant a minuts, és molt protagonista.
M'estic trobant bé, però això ja és qüestió del mister, que decideix amb quins jugadors compta en cada partit. Crec que tots els companys estan capacitats per jugar. Estic content, però també toco de peus a terra i no sóc ni millor ni pitjor que ningú. O continuo treballant més que abans, o ràpidament en surt un altre que ho farà millor.
Amb la igualtat que hi ha en la lliga, veu l'equip capacitat per acabar en zona de play-off?
Crec que l'equip està fent un bon treball. Estic content, i espero que, amb tots els jugadors oferint el màxim durant la segona volta, puguem acomplir un gran objectiu, com és estar entre els sis primers. Hi ha equip, mentalitat i condicions per aconseguir-ho. Ara s'ha de veure si podem tenir aquell puntet de sort que en algunes ocasions ens ha faltat. Si continuem jugant igual, fent el futbol que estem fent, estic segur que tindrem aquestes possibilitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)