Sabadell

Adaptat a velocitat de llamp

Sabadell. Toño, molt satisfet pel seu debut a la Nova Creu Alta, on va mostrar un gran nivell defensiu i en atac contra el Barça B, un dels equips més exigents ofensivament de la categoria

Va acabar el partit i el seu somriure a la modesta zona mixta de la Nova Creu Alta enlluernava molt més que el de la resta de la gent. Toño acabava de fer un partit excel·lent i els comentaris i els aplaudiments pel jugador a les grades de l'estadi eren d'aprovació i admiració a parts iguals. La penúltima adquisició de Xavi Roca, en forma de cessió procedent del Vila-real B, va quadrar un partit excel·lent contra el Barça B en què va contenir el màxim golejador de la categoria, Gerard Deulofeu, i va assistir en el gol de l'empat Manu Lanzarote. “Em vaig trobar molt bé. A la primera part vam patir una mica però estic content pel debut, per haver guanyat amb l'equip i per com em va acollir la gent”, afirma tímidament.

Toño va ser el segon dels tres fitxatges de l'hivern i no va ser convocat en la primera setmana contra el Girona, a diferència de Goni; Carreras va considerar que no estava preparat per entrar en la convocatòria. Contra el Vila-real, en canvi, va caure de la llista per la clàusula de la por (aquella que impedeix que els jugadors cedits juguin contra l'equip en propietat), però contra el Barça B va passar de la grada a l'onze titular directament. “Una hora i mitja abans del partit, quan estem citats, el mister dóna l'onze i lògicament al principi estàs una mica nerviós pel partit i perquè ho vols fer bé. Però jo confio en mi i vaig confiar en la meva feina i en el dia a dia.”

El pitjor rival possible

El Barça és, amb diferència, l'equip més golejador de tota la categoria. El seu ventall d'opcions en atac és tan ampli com de qualitat i Carreras va escollir Toño per, juntament amb la feina de l'equip, tapar el pitxitxi de la segona A, Deulofeu. “Podíem confiar en ell si es quedava sol en l'un contra un”, afirmava Lluís Carreras. “No tems mai cap jugador però sí que has d'estar atent a un d'aquestes característiques”, afirmava Toño, que reconeixia la qualitat global del filial blaugrana: “Si vols ser futbolista t'has d'enfrontar contra gent molt bona i allà hi ha els millors. A partir d'aquí, doncs, toca aprendre de la categoria i dels propis companys també, molts amb experiència.”

Però jo confio en mi i vaig confiar en la meva feina i en el treball que fem en el dia a dia
Toño García
lateral del sabadell
A partir d'aquí toca aprendre de la categoria i dels propis companys també, molts amb experiència a segona i primera divisió
Vam patir una mica però estic content pel debut, per haver guanyat amb l'equip i per com em va acollir la gent

Dels deutes al luxe

Toño va fer el salt en l'amateurisme amb el Castelló a segona B, on va coincidir amb Hèctor Simon. “Allà arrossegàvem sis mesos sense cobrar”, reconeix el lateral. Després d'una bona temporada, el Vila-real va aconseguir els seus serveis i el lateral va passar d'un club que va baixar a tercera a un dels referents del futbol mundial. “Vaig tenir l'oportunitat de venir al Sabadell, però vaig decidir quedar-me prop de casa i en un dels filials més potents a segona A.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)