Sabadell

Mig del camp, terra cremada

Sabadell. L'equip de Lluís Carreras ha decidit saltar-se la línia del mig del camp per començar a crear. Les passades des de la defensa fins a la davantera eviten pèrdues que feien molt de mal

El Sabadell ha hagut d'introduir variacions en la manera de jugar en els últims partits. Ja fa molts anys, dos i mig des que va arribar Lluís Carreras, que el sistema és el mateix i l'equip no té prou qualitat per imposar el seu estil a tots els equips de la categoria. Per aquest motiu el cos tècnic i els mateixos jugadors han anat canviant tàcticament segons la manera de jugar del rival. I en els últims partits, sobretot a casa, la principal variació ha estat la del mig del camp, que el Sabadell ha deixat d'utilitzar com a zona de creació per deixar pas a l'arribada.

Els arlequinats s'havien trobat en un punt de la competició en què els equips no els permetien circular per dins marcant amb intensitat el triple pivot del mig del camp. Sobretot a la Nova Creu Alta, va donar resultats al Mirandés (1-1), al Múrcia (2-2) i al Lugo (0-1) de manera seguida, a més. “No trenem perquè no ens deixen trenar. És evident que ens van coneixent més, que ja saben els nostres passadissos de seguretat i com juguem”, afirmava Lluís Carreras, que reivindica: “Tot i això, ens hem d'atrevir un pèl més, els dos centrals veuen els tres mitjos marcats i és difícil que ho provin, però nosaltres [des del cos tècnic] els instem que ho facin.”

La solució

Tot i que les intencions, segons diu Carreras, són les mateixes, el cert és que en els últims tres partits en què l'equip ha guanyat ho ha fet trobant en la passada en llarg una solució per a aquestes dificultats proposades pel rival. “No és que juguem ara més en llarg, simplement que saltem una línia [la del mig del camp]”, explica el tècnic sobre els enviaments des de la defensa fins a la davantera. “Així els migcampistes poden rebre de cara quan el davanter despenja les pilotes”, hi afegeix. Això té una conseqüència directa, i és que l'equip no té tant la pilota. L'altre punt és que l'equip ja respon bé, al contrari dels últims mesos, quan no gaudeix de la possessió. “Tàcticament estem molt més treballats i si la gent és solidària és més difícil que ens marquin”, admet Abraham Paz, defensa central que és qui sol administrar la possessió des de la primera línia de creació, ara, fins a la davantera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)