Sabadell

Sabadell

Els secrets de la catapulta

El Sabadell ja s'ha aprofitat dels serveis de banda d'aquest jugador, els més llargs del futbol espanyol

Afirma que està sorprès amb la seva adaptació després de tota una vida al Sevilla i en poc temps s'ha contagiat de l'ambient d'un vestidor conscient del que té entre mans

A primera vista, Samu de los Reyes (Sevilla, febrer del 1992) no té ni uns braços excessivament desenvolupats ni un tren superior que espanti. És un futbolista normal i corrent que supera el 1,80 m i que pesa uns 79 quilos però que té una habilitat especial: és el Rory Delap arlequinat, fa els serveis de banda més llargs de tot el futbol espanyol. El Sabadell, el club que l'ha acollit a les seves files fa poc més de tres setmanes, ja se n'ha aprofitat, perquè fa dos diumenges al camp del Xerez un servei seu que va arribar fins a la línia de fons va ser l'origen de la centrada d'Eneko que va acabar rematant a la seva pròpia porta l'exespanyolista Galán. “En una falta anterior, Eneko em va assenyalar que la hi tirés llarga i així ho vaig fer”, afirma amb orgull Samu.

El lateral, que va debutar en aquell mateix partit, explica a El 9 Esportiu els secrets de la seva catapulta. “La gent sovint es pensa que és una qüestió de força, però es tracta de coordinació amb l'esquena, els braços i les espatlles. De fet, la força surt més de l'esquena que no pas d'un altre lloc”, admet el sevillà, que reconeix que es recolza més en una mà. Samu recorda que practicava des de petit els serveis amb les mans: “Anava amb el meu pare i ho entrenàvem. Ja aleshores li treia molt de profit perquè els camps eren molt més petits i ja m'agradava molt servir tan fort.”

Adaptació fugaç

Samu va marxar fa tres setmanes de Sevilla, on va passar 13 anys de la seva vida en les categories inferiors. El canvi interpreta que és molt positiu. “Em sorprèn a mi mateix que m'estigui sent tot plegat tan fàcil aquí. M'estan ajudant molt en tot i estan molt pendents de mi”, assegura emocionat. “L'equip té molta gana i ningú té un comentari negatiu. Tothom demana més i més; és impressionant la que es forma quan sortim del vestidor. Tot és per la motivació que té la gent”, reconeix.

Samu, però, també té un punt d'autocrítica. El jugador ha respost molt bé en els dos reptes que ha tingut fins ara, Xerez –on reconeix que el fet de debutar molt a prop de casa l'ha ajudat molt– i Guadalajara, però es veu capaç de donar alguna cosa més del que ha mostrat. “Defensivament em trobo molt bé. Estic fent partits bons al darrere però em veig capaç de donar molt més amb la pilota als peus”, diu. De fet, va ser la principal característica que el va dur a Sabadell, on tot just debuta en el futbol professional. De moment, té un repte vital per a ell i l'equip dissabte a les 20 h a la Nova Creu Alta.

Una espina
Samu diu que porta el Sevilla molt endins. Han estat 13 anys amb moltes alegries i alguna decepció; una la volia solucionar diumenge passat, al camp del Guadalajara, on fa dues temporades va perdre la possibilitat de pujar a segona A. Allà el filial sevillista, amb ell de titular, va perdre per 4-1 i va fer inservible el 3-1 de la tornada. Samu va cometre un penal, va ser expulsat però va enviar la pilota al travesser.
180
minuts
ja ha disputat amb el Sabadell, tots els que podia jugar.
1
gol,
a Xerez, ja ha deixat el jugador gràcies al seu servei de banda.
13
anys
en les categories inferiors del Sevilla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)