Sabadell

NABIL BAHA

DAVANTER DEL SABADELL

“Sé de què sóc capaç i puc jugar en aquest equip”

Baha diu que entén la decisió de Carreras de no fer-lo jugar, però no la comparteix

Reconeix que en el seu primer any no va estar bé, però afirma que aquest ha arribat “impressionant”

Aquesta temporada vaig arribar impressionant de forma. Però qui decideix no em fa jugar, i no passa res

Entre la resignació i el professionalisme es mouen les respostes que Nabil Baha (Saint-Étienne-lès-Remiremont, França, 1981) etziba amb un cert aire de despreocupació en una entrevista més. Ell somriu en els entrenaments i dóna suport als companys, però plora per dins. Després d'una primera temporada en què reconeix que físicament no va arribar a estar mai bé, Lluís Carreras, el que decideix les alineacions, no el va perdonar l'agost del 2012. Va arribar en unes condicions físiques immillorables a l'estiu, però per al tècnic no ha estat suficient. I ell, com a professional que ha voltat per una desena d'equips i per quatre països diferents, ho assumeix, ajuda al màxim els companys però no ho comparteix. Nabil, l'home noble, admet l'error, però vol jugar, com qualsevol jugador.

No està comptant gens per a Lluís Carreras aquest any. Com ho porta?
Està sent molt i molt dur. I molt i molt difícil. Però és el que hi ha. Si tingués 20 anys, m'ho estaria prenent d'una altra manera, però ara tinc fills, sóc més madur... No m'enfadaré ni faré res de què em pugui penedir.
En la seva primera temporada, en canvi, sí que va jugar.
La meva etapa al Sabadell no ha estat bona. El primer any vaig arribar a final d'agost, quan l'equip ja feia tres setmanes que es preparava, i jo no havia fet una pretemporada per a 42 partits. I, a resultes d'això, vaig tenir una lesió al bessó. Durant el primer any mai vaig estar bé físicament.
Però a aquesta pretemporada sí que hi va arribar bé.
És que ha estat completament diferent. Vaig arribar amb una forma impressionant. Però hi ha una persona que decideix i per tant, quan ho fa, no puc fer res més que esperar.
En algun moment va parlar amb Carreras sobre les seves intencions per aquest curs?
És una pregunta que hauria de fer a ell. Miri, és la seva decisió i és respectable. No la comparteixo, però la respecto. Ja vaig dir al mister que no em veuria mai a la premsa dient que he de jugar. Ell veu els jugadors, qui s'entrena, i per a ell n'hi ha que són millors que jo. És la seva opinió, jo tinc la meva, però ell mana. I ja està, no s'hi ha de donar més voltes. A més, l'equip està fent un campionat boníssim i estic segur que jugarem la promoció. Té tota la raó del món, però no ho comparteixo.
Diu que no la comparteix...
Sé de què sóc capaç. Sé quin jugador sóc i conec els meus defectes i virtuts, i en aquest equip puc jugar-hi perfectament. És la seva decisió, però jo sé que puc jugar.
Quan s'ha preguntat a Carreras les raons per les quals alguns jugadors no jugaven assíduament, ha dit algun cop que podrien no casar amb el sistema de l'equip.
Tinc 31 anys i els sistemes els podem aprendre. No som burros, això és futbol. La pilota és rodona, la gespa és verda i els jugadors tenim braços i cames. O tens qualitat o no la tens, o en tens més o en tens menys. No em val aquesta raó. Sobretot perquè he jugat en vuit o nou equips diferents. I en cap d'ells cap entrenador m'ha dit que no m'he adaptat al seu sistema i tots eren diferents. Pot preferir un jugador o un altre, no passa res, però no és una qüestió del sistema. Tinc 31 anys, no en tinc 18 o 19. Però no passa res.
Va sentir la necessitat de marxar l'estiu passat?
No. Tinc fills i família. Si hagués arribat sol, és clar que hauria marxat. Ara tinc una certa edat, responsabilitats familiars i no només puc pensar en mi. Tinc fills i no els puc anar canviant d'escola, i sobretot si tinc contracte.
Ha marcat 4 gols. Creu que, si n'hagués fet més, hauria canviat la seva història a Sabadell?
Per a un davanter és normal que sigui així. Si marques més, et sents millor, intentes més coses i estàs més a gust. Però crec que ha estat un conjunt de tot plegat.
Li ho preguntaré d'una altra manera. Creu que, si no l'haguessin expulsat a Sòria [jornada 20, 11/12] i si hagués marcat a l'Hèrcules [jornada 27, 11/12], tot hauria estat diferent?
No ho crec. Ja li he dit que han estat moltes coses. A més, aquells partits no van ser seguits. En el partit de Numància sí que em sentia molt bé i encara ara recordo el plaer que va sentir l'àrbitre expulsant-me. I en el partit a Alacant no vaig tenir gaires bones sensacions, així que no. Ha estat global.
Té pensat què farà la temporada vinent?
Encara és molt aviat per decidir-ho. No he decidit res. Hi ha equips que han preguntat per mi però encara és massa aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)