Sabadell

Abstraure's per respirar

Sabadell. L'equip arlequinat rep un Sporting entonat amb un objectiu ben definit: oblidar el mal moment i trencar la ratxa de quatre derrotes amb un triomf que li permeti recuperar sensacions

Pensar en el passat, moltes vegades, és una tasca inútil. Sobretot quan el futur està per escriure. El Sabadell n'és conscient i vol afrontar les últimes deu jornades sense pensar en les 32 primeres. Avui, contra l'Sporting, cal evadir-se, sobretot, de les últimes cinc cites, en què els de Lluís Carreras han sumat tan sols un punt i han encadenat quatre derrotes força doloroses. Amb tot, els arlequinats s'han allunyat de les posicions de privilegi i, malgrat que la zona perillosa queda encara força lluny (el descens és deu punts per sota), vèncer i agafar oxigen s'entreveu necessari per esvair cap dubte.

La ratxa d'un punt de quinze no fa justícia a un equip que ha estat en vuit ocasions instal·lat a la zona de promoció a primera. El Sabadell té matèria prima i potencial. A més, tot i els mals resultats, el mister explica que el bloc està molt centrat i, en l'aspecte psicològic, no podia arribar millor a la cita conra l'Sporting. Carreras, a més, recuperarà efectius, ja que Tortolero, Juanjo i Òscar Ramírez tornen després de perdre's l'última cita per sanció i Moha i Longás ja estan llestos i van formar part d'una convocatòria de vint futbolistes –avui el tècnic decidirà qui descarta.

Una antítesi

El test serà molt exigent per al Sabadell. Sobre la gespa de la Nova Creu Alta toparan dues dinàmiques antagòniques, ja que si els arlequinats no se'n surten l'Sporting està en estat de gràcia. Després d'un gener en què els empats van frenar-lo, el conjunt que entrena José Ramón Sandoval ha revifat amb 6 victòries en les últimes vuit jornades (18 punts de 24), fet que els ha apropat a les places de promoció, 5 punts per sobre. La confiança dels asturians, a més, s'ha multiplicat exponencialment, perquè els triomfs han arribat en el tram més exigent del seu calendari.

El tècnic dels blanc-i-vermells, això sí, no vol que el moment dolç generi un efecte relaxant i ha posat en alerta els seus homes: “Si ens pensem que per haver guanyat els equips de dalt, superarem els de baix sense baixar de l'autocar, estarem molt equivocats.” Sándoval, que remarca que contra l'Sporting “tots els rivals tenen un plus de motivació”, no podrà disposar del lateral sancionat Roberto Canella, ni tampoc del porter Iván Cuéllar, que té molèsties i encara no s'ha recuperat. També són baixa per problemes físics Juan Muñiz i Ricardo, mentre que ha recuperat Mate Bilic.

El Sabadell va jugar diferent en l'últim duel i ens pot generar dubtes
José Ramón Sandoval
ENTRENADOR DE L'SPORTING
Hem de jugar molt junts per evitar els gols que hem rebut últimament
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
No sé quin és l'estat d'ànim de l'Sporting, però el nostre és molt bo tot i les derrotes i els jugadors estaran extramotivats

Un quart de segle de la darrera visita de l'Sporting

Tot i que va ser un enfrontament habitual en els anys cinquanta i seixanta, la diferència de categories entre l'Sporting i el Sabadell en l'última meitat de segle, ha fet que les visites del conjunt asturià a la cocapital del Vallès Occidental hagin escassejat. De fet, l'últim cop que els blanc-i-vermells van visitar la Nova Creu Alta va ser tot just fa 25 anys: el 3 d'abril del 1988, en què els arlequinats van vèncer 1-0 amb un gol de Sánchez en el minut tres. Llavors, els vallesans militaven a primera divisió. De fet, la temporada 1987/88 va ser l'última del Sabadell a la màxima categoria del futbol estatal. Després, va militar cinc cursos a segona A fins iniciar la travessia per segona B i tercera que es va acabar el 2011. Amb tot, l'Sporting és un rival que històricament se li ha donat bé al bloc arlequinat a casa. L'ha guanyat en onze ocasions, ha empatat tres cops i tan sols ha rebut tres derrotes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)