Sabadell

Escenari idoni per acomiadar com cal dos referents

Sabadell. L'Elx visita la Creu Alta en un duel intranscendent, en què l'afició dirà adéu a dues figures importants en la història recent del club: Carreras i Lanzarote

L'Elx és campió i el Sabadell ja fa setmanes que està salvat i no s'hi juga res. No hi ha, doncs, gaires arguments futbolístics per al partit d'aquest vespre a la Nova Creu Alta. Això, però, no significa que la cita no tingui al·licients. Res més lluny de la realitat: serà el comiat de Lluís Carreras de l'afició, que també veurà per últim cop com Manu Lanzarote defensa la samarreta arlequinada a casa. Per dir adéu a aquests dos referents de la història recent del club, doncs, no hi hauria cap premi millor que fer un bon partit i aconseguir la victòria.

Sumar els tres punts, més enllà d'un petit homenatge als que marxen, seria també una bona manera d'acomiadar la temporada davant l'afició, que un altre cop ha vist com la temporada s'ha fet massa llarga. De fet, la dinàmica amb què els vallesans arriben a l'últim tram de curs és molt similar a la de la temporada passada: dolenta, per no dir nefasta. L'equip ha obtingut tan sols nou dels últims 39 punts disputats, fet que l'ha dut de lluitar per una plaça a la promoció a acabar en terra de ningú. Evitar un ensopiment que pugui fer dubtar la parròquia sobre la conveniència de renovar l'abonament és, doncs, un argument de pes per oferir avui un bon espectacle.

La davallada del Sabadell té força explicacions i una de les de més pes són les nombroses baixes que han afectat el bloc. En el partit d'avui, Lluís Carreras no podrà disposar dels lesionats Nauzet, Abraham Paz, Toño, Aníbal i Espasandín, que ahir va ser operat de forma satisfactòria. El mister, això sí, recupera peces molt importants, sobretot al davant, on Uli Dávila i Manu Lanzarote estaran llestos per tornar. El de Sant Pol també podrà disposar d'Antonio Hidalgo, un cop ha complert el partit de sanció. El tècnic de l'Elx, d'altra banda, no podrà disposar dels sancionats Fidel Chaves, Damián Suárez i Generelo, ni dels lesionats Pelegrín i Etxeita.

Motivació intacta

Tot i que el partit d'avui serà especial perquè els socis podran dir adéu a Lluís Carreras, el tècnic arlequinat ho relativitza: “Els comiats no ens han d'afectar, som professionals i ens hem de saber concentrar en el partit. És més important aquest enfrontament que tot el que va passar ahir [amb referència a l'oficialització del seu adéu].” El tècnic, això sí, va explicar que la il·lusió amb què afronta el duel està intacta: “Afronto el partit amb les mateixes ganes que el primer dia i vull continuar defensant una idea fins al final.” Serà aquella proposta que ha fet del Sabadell un equip consolidat en el futbol professional. Aquest èxit ja no l'hi traurà ningú.

Afronto el matx amb les mateixes ganes que el primer dia i vull continuar defensant una idea fins al final
Lluís Carreras
entrenador del sabadell
Els comiats no ens han d'afectar, som professionals i ens hem de saber concentrar en el partit, que és més important que el que va passar dijous

Un bagatge marcat per la solidesa a casa

Lluís Carreras s'asseurà avui per últim cop a la banqueta de la Nova Creu Alta –almenys com a entrenador local i si en el futur no torna– amb un bagatge marcat per la solidesa del Sabadell com a local. De fet, sumant la lliga i la promoció d'ascens, Lluís Carreras ha dirigit l'equip com a local en 62 ocasions i ha aconseguit la victòria en 29. Gairebé la meitat dels partits del de Sant Pol a la Nova Creu Alta, doncs, han acabat amb victòria, mentre que el Sabadell hi ha empatat en vint ocasions. De derrotes, en canvi, no se n'han viscut gaires. Concretament, tretze. En aquesta última etapa a segona A, de fet, els arlequinats han claudicat en deu ocasions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)