Sabadell

Keisuke Sakamoto

Líder del grup màxim accionista del Sabadell

“No volem que Sabadell ens giri l'esquena”

Sakamoto exposa l'objectiu de fer del Sabadell un club similar al Barça o al Madrid

Ha avaluat l'acció de la junta de Soteras, amb qui reconeix que el separen algunes coses, però amb qui coincideix a voler el bé per a l'entitat

Inversió.
El Sabadell va poder completar l'ampliació de capital amb una última aportació dels inversors japonesos, que l'han hagut d'augmentar en una suma que oscil·la entre els 500.000 i el milió d'euros. Per tant, Sakamoto [a la foto amb Alexia, la seva intèrpret] i el seu equip tenen més del 60% de les accions del Sabadell.
Vam estar parlant amb Carreras, però no li vam oferir la renovació. Només volíem saber la seva opinió
Hem de treballar conjuntament la gent de Sabadell i la del Japó per poder fer un equip similar al Madrid o al Barça
[Amb Soteras i la junta] No podem dir que estiguem bé entre nosaltres, però tots dos volem fer el millor per al Sabadell

Lluny de les inversions descomunals de magnats russos i àrabs, a Sabadell hi ha aterrat un japonès, Keisuke Sakamoto. Ell, discret, senzill i sempre somrient, arriba per fer realitat aquesta nova tendència que obligatòriament s'està imposant en els clubs de futbol: que siguin econòmicament sostenibles per si sols. En aquest àmbit, a Sakamoto, cap visible de la societat japonesa E-Plus-U que ha invertit uns 3,5 milions d'euros en el Sabadell, l'avala el tòpic del seu origen japonès, i el fet d'haver aixecat una empresa des de zero, tal com relata. A través de la seva intèrpret sabadellenca, Alexia, insisteix en què vol el millor per al Sabadell i es presenta cautelós a l'hora de fer aterrar una cultura completament nova al Mediterrani. Després de passar poc més d'una setmana a la ciutat, de reunió en reunió, ofereix amablement a El 9 Esportiu les conclusions i la idea que té sobre el present i el futur del club arlequinat.

Va anar a Lugo, l'ha vist contra l'Elx... què li ha semblat l'equip?
Ha estat una llàstima no veure'l guanyar, m'agradaria haver vist alguna victòria.
Ens consta que vostè es va reunir amb Lluís Carreras a Lugo, com van anar les converses?
Vam tenir ocasió de parlar durant força temps. Li vam preguntar com havia vist l'equip i quin projecte esportiu necessitava en el cas que es quedés. Ara bé, això no vol dir que nosaltres li oferíssim renovar el contracte, només volíem saber la seva opinió.
La decisió sempre ha estat tant del director esportiu, Xavi Roca, com del president, Joan Soteras?
Sí.
Vostès no han tingut ni tenen la intenció de ficar-se en certes qüestions, tal com van prometre en un principi?
Fins ara, com que nosaltres no sabíem com funcionava el club ni la lliga, durant un any hem donat tot el comandament de com portar l'empresa a l'actual junta. Ara ha passat un any i ells tenen la seva visió i nosaltres la nostra.
Hem d'esperar molts canvis, doncs?
Hem d'analitzar la situació. Nosaltres tenim el suport de 120 milions de japonesos, aleshores hem de treballar conjuntament la gent de Sabadell i la gent del Japó per poder fer un equip similar al Madrid o al Barça.
Per tant, cal tenir urgència a l'hora de pujar a primera?
No és indispensable, ara per ara. El funcionament ha de ser el mateix que una empresa que en sis o set anys comenci a donar rèdits. Per pujar a primera s'han de fer molts passos abans, tot i que és cert que tampoc podem trigar sis o set anys a ascendir. Vaig començar amb la meva empresa des de zero, treballant amb americans, i ara he aconseguit que facturi uns 600 milions d'euros, que és el que factura el Barça actualment. Podem liderar aquest projecte. Això sí, necessitem la col·laboració de la gent de Sabadell i del Japó.
Hauria vist adient Lluís Carreras per liderar el projecte esportiu?
Jo no hi entenc, de futbol, no l'hi puc dir. L'únic que hem tret de les converses amb Carreras és que és honest i humil, i sap tractar la gent. Després que ens comuniqués que deixava el club, ens va donar alguns consells.
Què tenen pensat perquè el Sabadell creixi al Japó?
Ara volem portar dos jugadors japonesos i també estem parlant de tenir un acord de col·laboració amb el FC Tòquio [el cap de setmana va ser a Sabadell el director esportiu d'aquest equip de la primera divisió japonesa], però no només del primer equip, sinó també del futbol de base.
Més desitjos?
A Europa hi ha molts jugadors japonesos, i tant de bo els poguéssim portar aquí en una espècie de campus. Vindrien molts mitjans de comunicació i ens donaríem a conèixer.
Els preocupa que la massa social sabadellenca tingui cert recel al fet que algú de fora vulgui implantar massa coses?
El que no volem és que Sabadell ens giri l'esquena. S'ha de crear entre tots plegats un ambient perquè la gent d'aquí sigui receptiva amb el que ha d'arribar. Ara han vingut dos jugadors i diuen que Sabadell és un lloc més tranquil per viure i per jugar a futbol que Barcelona, per exemple. D'això es tracta.
L'equip ara atrau poca gent al camp. Ho veuen com un factor indispensable a corregir perquè pugui créixer tant com diuen?
Hi ha més urgència a fer un equip exitós.
Què li van semblar les declaracions del president la setmana passada?
Què va dir?
Clamava a la unitat entre vostès els inversors i el consell...
No podem dir que estiguem bé entre nosaltres, però sí que és una relació molt sincera i ho parlem tot, i això és molt important. Crec que les diferències que tenim són més aviat culturals, perquè pensem en el millor per al Sabadell. Estem fent un projecte beneficiós per al club i només volem el millor per a l'entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)