Sabadell

Retocs per consolidar-se

Sabadell. L'equip arlequinat, que ha fet sis fitxatges i ha d'incorporar un davanter, afrontarà l'inici de curs amb un bloc amb poques modificacions més enllà de la renovada línia defensiva

El retorn del Sabadell a segona divisió A fa dues temporades va anar acompanyat, com és habitual, de força canvis en el bloc. El conjunt entrenat llavors per Lluís Carreras va voler adaptar la plantilla a les exigències del futbol professional i va fer, l'estiu del 2011, quinze incorporacions. La línia de retocs es va mantenir el curs passat, en què durant el mercat de juliol i agost els arlequinats van segellar deu incorporacions. Enguany, en canvi, tot i el grapat de canvis a nivell institucional i en el cos tècnic, la plantilla tindrà menys modificacions. Si no hi ha més fitxatges dels previstos, els arlequinats faran set incorporacions: les sis que s'han tancat fins ara i la d'un davanter que marqui la diferència. El club vallesà, doncs, espera consolidar-se a la divisió de plata sense fer revolucions en la plantilla. El fet que els jugadors signin per dos anys, és una bona mostra que el projecte arlequinat no és a curt termini.

Els esforços del cos tècnic a l'hora de reforçar-se enguany han estat a la rereguarda, una línia que la temporada passada va tenir força problemes –les lesions van afectar-ne el rendiment– i que canviarà força. Els números parlen per si sols: dels sis fitxatges que el Sabadell ha fet fins ara, quatre són defenses. Les posicions, doncs, estaran doblades, tal com desitjava Javi Salamero.

Medul·lar reconeguda

Més enllà de la defensa, la parròquia vallesana no tindrà gaires problemes per reconèixer els jugadors en les primeres jornades, ja que la medul·lar i l'atac és gairebé el mateix: han arribat l'interior Sotan Tanabe i el davanter Edgar, i han marxat Juvenal, Fito, Eneko, Uli Dávila, Baha i Manu Lanzarote. La baixa de l'extrem de la Mina, precisament, és la més sensible, ja que el que ara és atacant de l'Espanyol era el referent de l'equip arlequinat. En aquest aspecte, més enllà de l'arribada d'un nou davanter –el club està deixant madurar el mercat–, el cos tècnic té les esperances dipositades en jugadors que l'any passat no van tenir gaire pes però que han acreditat qualitat per portar la batuta ofensiva de l'equip, com ara Manuel Gato.

CANVIS JUSTOS

Tanabe i Edgar són els únics reforços a dalt, tot i que falta un punta més

MÉS CALMA

1a temporada (6)
Cristian García (lateral dret) Kiko Olivas (central) Carlos Hernández (central) Javi Barral (central / lat. esquerre)
Sotan Tanabe (interior)
Edgar (davanter centre)
2a temporada (9)
Nauzet (porter) Goni (central) Espasandín (lateral esquerre) Longás (mig centre) Llorente (mig centre) Collantes (interior) Moha (interior) Manuel Gato (mitja punta) Aníbal (davanter centre)
3a temporada (4)
Pablo Ruiz (central) Olmo (central) Arteaga (interior) Antonio Hidalgo (interior)
Més temporades (3)
Toni Lao (lateral dret, 4a temp.) Juanjo (mig centre, 4a temporada)
De Navas (porter, 8a temporada)
L'estiu passat el Sabadell va fer deu fitxatges i, l'anterior, en va segellar quinze
La rereguarda és la línia amb més canvis: quatre dels sis fitxatges són defenses

Només queden tres jugadors de l'any de l'ascens

El pas del temps és inexorable. A més, se succeeixen els canvis. La plantilla del Sabadell és una bona mostra d'aquesta premissa. I és que de l'equip que la temporada 2010/11 va aconseguir l'ascens a segona B, només hi ha tres futbolistes que jugaran aquest curs a les ordres de Javi Salamero. Es tracta de l'incombustible porter David de Navas, que encadena vuit cursos a la Nova Creu Alta i la seva figura ha transcendit de futbolista a icona; i del lateral dret Toni Lao i el mig Juanjo Ciércoles, que van arribar just la temporada de l'ascens. Amb tot, la majoria de jugadors que enguany vestiran la samarreta arlequinada van arribar la temporada passada (9), mentre que n'hi ha quatre que van aterrar a Sabadell just el curs del retorn a segona A. D'altra banda, aquest estiu han marxat dos jugadors que havien pujat de segona B fa tres anys: Juvenal i Eneko.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)