Sabadell

Una davallada per esmenar

2a divisió A. El Sabadell ha rebut tres quarts dels gols encaixats en la segona part i en les quatre derrotes els rivals han aprofitat aquestes desconnexions per sentenciar els de Salamero

“Hi ha hagut partits en què, en les segones parts, potser per una qüestió de ritme, hem tingut la mala sort d'encaixar gols. Crec que això és circumstancial i que l'equip no està malament.” Aquesta afirmació del central Carlos Hernández reflecteix força bé una de les consignes amb què el Sabadell afronta el partit de demà contra el Jaén: mantenir la tensió durant tot el partit. I és que, tal com es desprèn de les declaracions del defensa, el bloc vallesà no està preocupat per les desconnexions en moments puntuals del segon temps, perquè és una qüestió de tendències, però hi ha la consciència que aquestes davallades existeixen i que s'han d'evitar, ja que han costat les quatre derrotes.

El Sabadell ha encaixat fins ara dotze gols entre la lliga i la copa, i tres quarts d'aquestes dianes han arribat després de la represa. L'últim cop que els arlequinats van deixar escapar punts en la segona part va ser en la jornada passada, quan Regalón i Natalio van sentenciar els de Javi Salamero, que havien arribat al descans amb l'1 a 1 en el marcador. Aquesta situació, de fet, s'ha repetit en tres ocasions més des que la lliga va començar a mitjan agost: en la segona jornada a Ponferrada, en la tercera contra el Deportivo i en la copa, en la visita del Las Palmas a la Creu Alta. Les badades defensives, per una banda, i les dificultats per refer-se de les clatellades rebudes, per l'altra, han impedit que el Sabadell hagi millorat els seus números.

La part positiva

Tot i que el bloc de Javi Salamero té problemes per mantenir la tensió en la segona part, també hi ha una dada per l'esperança: si el rival no marca després de la represa, té poder de reacció. Així, contra l'Alavés, el Sabadell va salvar un punt amb un gol de Kiko Olivas al final i, dues setmanes enrere, una diana de Gato en la visita de l'Eibar al Vallès va donar el triomf als arlequinats. Aquests dos gols han tingut una rendibilitat molt alta, que ha permès neutralitzar els punts que s'han escapat (3). Els arlequinats, amb tot, tenen demà una bona cita per començar a deixar enrere aquesta tendència.

Tots els gols
En negreta, marcats en la segona part
Sabadell-Mallorca
4-0
1-0 (20') Cristian 2-0 (27') Carlos Hernández 3-0 (68') Cristian 4-0 (73') Aníbal
Les dades
75% dels gols encaixats pel Sabadell en aquest inici de temporada han estat en la segona part.
63% de les dianes a favor, això sí, també s'han fet en aquest mateix període del partit.
4 dels 7 rivals que han tingut els vallesans han aconseguit la victòria en la segona meitat.

COMPENSATORI

El Sabadell també ha fet gols clau en el segon temps i ha compensat els punts perduts (3)