Sabadell

Tamudo fa pujar la moral

Sabadell. El davanter de Santa Coloma anota un doblet i dóna els tres punts als arlequinats, que s'apunten la segona victòria seguida a casa castigant un rival que no va ser tan inferior

JAÉN0


SABADELL3


Amb el nivell decreixent de la segona divisió temporada rere temporada, ja ha arribat un moment que per aconseguir els objectius no es tracta de ser millor que els rivals, sinó d'evitar ser pitjor. Ahir, el Sabadell no va ser gaire superior al Jaén, però va castigar els errors del rival i s'hi va recrear. La Nova Creu Alta va ser un escull massa gran per al rival, que té tics de bon futbol, però que va quedar condemnat per un error infantil vora la primera part i que va rendir-se a partir del segon gol. Els arlequinats encara tenen molt marge de millora, perquè sovint es van mostrar desordenats i amb poca fluïdesa en el joc. De fet, tot i que la intenció, reconeguda pel mateix Salamero, és tenir la pilota, Jozabed, Juanma i Quesada van guanyar la partida a Juanjo i Longás en la primera part, quan el partit estava viu. Però, com que el que compta són els gols, i el Sabadell té Tamudo, l'equip del Vallès es va endur els punts que l'afermen en una bona ratxa a la Nova Creu Alta amb dues victòries seguides. Pura moral.

Tamudo va ser el gran protagonista de la tarda i va ser ell qui va inaugurar el capítol d'ocasions rematant desviada una recuperació i centrada de Gato (2'). Aviat es va veure, però, el potencial d'un Jaén que juga a futbol, perquè Juanma (6') va xutar alt en un refús a la frontal de l'àrea. En aquesta zona precisament, els andalusos van guanyar la partida al Sabadell perquè les ocasions més perilloses arribaven de xuts davant de l'àrea i perquè Juanjo i Longás anaven de bòlit en la construcció i destrucció contra tres homes. En tasques de recuperació, el migcampista aragonès no brilla gaire, però la primera vegada que va connectar amb la davantera, els arlequinats van tenir la més clara fins al gol. Longás la va donar en profunditat cap a Tamudo, que encara està a la recerca de la seva punta de velocitat i no va arribar a definir davant Toni Garcia (11').

El partit es va estabilitzar entre tanta anada i vinguda, però el Sabadell no aconseguia tapar la fuita a la zona ampla. Jozabed va rematar fora un refús franc a la mitja lluna després d'una aturada a boca de canó de Nauzet, que havia salvat el primer del Jaén de les botes de Jona, golejador en lliga dels seus (20'). I el mateix Jozabed també hi va estar a punt en una jugada en què un central, Servando, va penetrar pel mig i va cedir una pilota al pivot defensiu, Quesada, posant en evidència la poca contundència i acumulació d'homes en aquest punt del camp. A la Nova Creu Alta no li estava agradant gaire el que veia fins que en l'únic recurs ofensiu arlequinat, la pilota llarga a l'esquena de Torres, Aníbal va guanyar la partida al central, immediatament substituït, i va donar el gol fet a Tamudo.

Avall que fa baixada

Amb el gol a favor i la igualtat numèrica al mig del camp, el Sabadell va trobar-se molt més còmode. Gato va intentar una jugada per treure's el barret, autopassada inclosa, que va acabar en penal. Aníbal el va convertir i la Nova Creu Alta va dedicar-se a gaudir del resultat perquè el partit no va donar gaire més de si. El Jaén a penes va tenir una falta de Santi Villa (62') i una rematada alta de Jozabed (74') i va acabar aixecant la bandera blanca. Tant és així que Tamudo va tenir temps de fer la del murri, aprofitar un fora de joc mal tirat per la defensa rival i apuntalar el partit amb el tercer gol.

SABADELL: Nauzet; Toni Lao, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Barral (Olmo, 84'); Collantes, Ciércoles, Longás (Llorente, 79'), Gato; Aníbal (Hidalgo, 71') i Tamudo. JAÉN: Toni Garcia; Raúl Gaitán, Dani Torres (Edgar, 46'), Servando, Nando; Quesada, Jozabed, Juanma; Curto (Cascón, 78'), Jona i Santi Villa (Israel, 67'). GOLS: 1-0 (45') Tamudo. 2-0 (60') Aníbal de penal. 3-0 (86') Tamudo. ÀRBITRE: Pérez Pallas (gallec). T.G.: Als locals Longás; Gato, als visitants Dani Torres. Òscar Quesada, PÚBLIC: 3.388 espectadors.
Una errada al final de la primera part ens ha fet mal i el segon gol ja ens ha enfonsat del tot
Manolo Herrero
entrenador del jaén
La importància del gol de Tamudo vora la primera part ha estat clau; ens ha donat tranquil·litat
Javi Salamero
entrenador del sabadell
Hem estat més efectius i hem marcat en els moments clau, encara que defensivament donem algunes facilitats al rival

El quart penal, d'Aníbal

Una sensacional autopassada de Gato va ser interceptada amb les mans per un defensa del Jaén dins l'àrea. L'àrbitre ho va veure i va assenyalar la pena màxima, la quarta consecutiva per al Sabadell. Contra Las Palmas a la copa, contra l'Eibar a la Nova Creu Alta i la setmana passada a Los Pajaritos contra el Numància va ser Gato qui va llançar els tres penals i els va convertir. Ahir, l'alacantí el va cedir a Aníbal i el Sabadell manté la màxima eficàcia.

Olmo torna a jugar

El defensa barceloní va tornar la setmana passada a una convocatòria 505 dies després i ahir va tornar a trepitjar la gespa d'un camp de futbol en partit oficial. L'últim que va disputar Olmo va ser el 5 de maig de 2012 contra el Celta de Vigo. Després, un any i mig en blanc per culpa d'una lesió al tendó d'Aquil·les que s'ha anat complicant fins al punt que el jugador no veia mai la manera de tornar a jugar. El central ahir va posar fi a l'espera de tants mesos i va disputar vuit minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)