Sabadell

L'home dels impossibles

Mor García Llamas. L'exentrenador va ser l'artífex del primer ascens del Rubí a la tercera divisió (1991) i de la rocambolesca permanència del Sabadell (1996)

L'última fita de Paco García Llamas (la Vall d'Uixó, 1956) va ser fa un any i mig, quan va deixar el Martinenc a les portes de l'ascens a la tercera divisió després d'agafar l'equip a mig curs i a la mitja taula. El tècnic castellonenc va morir ahir per uns problemes de salut que el van deixar apartat de la banqueta del Guinardó, on haurien signat la seva renovació amb els ulls tancats. L'home dels impossibles va deixar ahir orfe de les seves proeses com a tècnic el futbol català, on va aconseguir diversos ascensos i permanències. Entre les fites aconseguides destaca la primera aparició a tercera divisió del Rubí (1991) en tota la seva història i la salvació in extremis del Sabadell (1996) a la segona B.

García Llamas va passar per molts equips fins que va tenir el seu premi en la “millor etapa”, segons deia, al Centre d'Esports Sabadell. Abans de ser arlequinat va passar per molts equips, com ara el Granollers en la regional preferent (1992/93) o el Rubí, on va aconseguir la permanència a tercera l'any anterior i on en la temporada 1990/91 va aconseguir el primer ascens a la tercera divisió de la història del club vallesà.

La gran oportunitat

Al Sabadell García Llamas hi va arribar com a ajudant de José Luis Romero. A mitjan temporada 1995/1996 amb l'equip, molt jove, en mala ratxa, el castellonenc va assumir la banqueta de l'equip en el primer gran repte de la seva vida a la segona divisió B. En aquella temporada el conjunt arlequinat va acabar setzè classificat jugant la promoció de descens, que va acabar salvant.

A la Creu Alta

“Era una època molt difícil econòmicament i esportivament”, afirma Genís Garcia, que el va tenir d'entrenador des de la temporada 1997/98 fins a la 1998/99. “Ho feia tot ell. Era un temps en què no hi havia ni segons entrenadors ni preparadors físics, però se'n sortia perquè tenia molta passió pel futbol i molta també pel Sabadell”, hi afegeix l'exjugador arlequinat, que explica també el tracte que tenia amb els jugadors: “Era realment molt proper, tenia un caràcter fort i guanyador però tenia molt bon tracte.”

Després de l'etapa al Sabadell, la més destacada també va ser a segona B amb el Premià. El conjunt maresmenc va pujar a la categoria de bronze en el curs 1998/99 i García Llamas va salvar l'equip en el curs següent substituint Josep Mercader en la jornada 33. Un curs més tard, el tècnic va estar quinze partits al capdavant d'un equip que va veure passar fins a tres tècnics. El Premià va acabar baixant igualment en les úniques aparicions a segona B en tota la història del club.

A la secretaria tècnica del Sabadell i l'Espanyol

Tot i que la seva passió era ser a les banquetes, Paco García Llamas també va ser a la secretaria tècnica del Sabadell i l'Espanyol en diferents etapes. La més brillant i duradora, com quan va ser entrenador, va ser a la Nova Creu Alta, on va agafar les regnes dels despatxos l'any que l'equip era a la tercera divisió i va encetar l'etapa més brillant. “Tenia molts contactes i coneixia molt la segona B i la tercera, i va rebre l'ajut del Ramon Moya quan aleshores era entrenador”, explica Genís Garcia, que també formava part d'aquella secretaria tècnica que va acabar duent el Sabadell a la segona B en la temporada 2006/2007. El compromís entre el conjunt arlequinat i Paco García Llamas es va trencar l'any 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)