Sabadell

Defecte d'ambició

Sabadell. Els arlequinats, molt ordenats al darrere, treuen un empat d'un partit molt poc vistós i en què es limiten a veure passar un rival que fa del futbol un joc lent i avorrit

LAS PALMAS0

SABADELL0

S'ha d'estimar realment el Sabadell o el futbol per haver gastat dues hores d'un dissabte a la tarda veient el partit d'ahir a la Nova Creu Alta. Els arlequinats es van endur un punt que, si bé a Girona va semblar massa poc, ahir va ser excessiu. Tampoc Las Palmas el va merèixer, cal dir. Va perdonar en l'única jugada mig animada que es va viure a l'estadi i de la possessió de la pilota va acabar fabricant un partit que només se l'empassa qui té un estómac a prova de bombes.

El Sabadell va decidir romandre ordenat sempre que no va tenir la pilota i això va passar en més ocasions de les que qualsevol que estigués veient el partit hauria preferit. Els canaris no van acabar de saber administrar bé la possessió i van ferir el Sabadell en poques ocasions. De fet, els arlequinats van començar colpejant en deu minuts molt actius amb una rematada a porta de Tamudo (3) i en una de Collantes (10') que va marxar alta. Salamero desitjava marcar primer pel joc de Las Palmas davant una defensa estàtica, però no va atacar més en tota la primera meitat.

El torn dels de Lobera es va saldar amb un nyap dins l'àrea petita de Vicente Gómez (13') i en la doble ocasió més clara del matx: una rematada de Tana a l'àrea petita recollint del travesser un esforç de Máyor (20').

En la resta del primer acte, la Nova Creu Alta es va fondre en un badall comú; van sobrar els últims 25 minuts per als locals i per als visitants també si no hagués estat per una falta picada per Apoño i rebotada a fora (35').

Canvis sense fruit

La segona part tampoc va ser gaire més animosa. El Sabadell va canviar el sistema amb dos puntes i va posar més cera al davant, però només va servir perquè Las Palmas pogués fer el joc que li agrada més, amb espais i entre línies. Tot i això, els grocs, ja desanimats, només van tenir en un córner l'oportunitat per marcar quan Nauzet va salvar a la línia una pentinada de Valerón (78'). Per als vallesans, un intent d'acrobàcia d'Aníbal i una autopassada i un cop de cap de Gato, que van acabar en no res.

SABADELL: Nauzet; Cristian, Crespí, Carlos Hernández, Toni Lao; Juanjo, Hidalgo (Gato, 63'), Longás; Collantes (Sutil, 73'), Tamudo i Arteaga (Aníbal, 67'). LAS PALMAS: Barbosa; Angel, David García Deivid, Xabi Castillo; Vicente Gómez, Apoño; Nauzet Alemán (Chrisantus, 59'), Asdrúbal, Tana (Artiles, 84'); i Máyor (Valerón, 76'). ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. T.G.: Als locals Hidalgo. Juanjo, Crespí, Longás; als visitants Ángel i Apoño PÚBLIC: 3.389 espectadors a la Nova Creu Alta. COMENTARI: Del Sabadell es van quedar fora de la convocatòria Barral, Olmo i Sotan; per part dels visitants, Aranda.
L'equip ha estat concentrat, hem fet un dels partits més complets quant al treball defensiu
Javi Salamero
entrenador del sabadell
Hem madurat el partit per portar-lo a una segona part en què poguéssim atacar més bé amb els nostres davanters més frescos
El partit ha tingut fases diferents. No marxem contents perquè només hem aconseguit un punt
Sergio Lobera
ENTRENADOR DE LAS PALMAS

Quatre jugadors nous en l'onze i un sistema diferent

En els dos últims partits, el Sabadell va trobar l'estabilitat del bon joc en un onze i un sistema molt clar. El conjunt arlequinat havia guanyat contra el Jaén i havia empatat donant una molt bona imatge contra el Girona (1-1). Tot i els resultats, Javi Salamero ja va anunciar molts canvis d'homes respecte a les dues jornades anteriors, però no era tan clar que això comportés també un canvi de sistema. Dels dos puntes es va passar a un 4-3-3 i es va deixar sol Tamudo com a home gol. Arteaga, Hidalgo, Crespí i Cristian van ser les novetats en l'onze titular, que no va acabar reeixint. De fet, el mateix entrenador arlequinat ahir va acabar canviant el sistema amb l'entrada d'Aníbal en el minut 67 i el Sabadell va trobar un pèl d'empenta en les seves accions en els darrers minuts de joc.

Arteaga i Hidalgo, d'altra banda, es van estrenar en la titularitat. L'última titularitat de l'andalús va ser contra el Lugo en la jornada 40 del curs passat.