Sabadell

DAVID PÉREZ ARTEAGA

MIGCAMPISTA I CAPITÀ DEL SABADELL

“El difícil era adaptar-se a l'anterior sistema de joc”

Arteaga es va estrenar dissabte en la titularitat en la lliga

Diu que amb el nou entrenador se li obren noves il·lusions

Tercer any i últim del contracte que va signar el 2011. David Arteaga (Sevilla, 1981) va estrenar titularitat dissabte passat havent superat els problemes físics que el van deixar fora de l'equip. “Ha tingut alguna manca de concentració al principi, però ha fet un partit notable”, destacava Javi Salamero després del partit contra el Las Palmas. Aquest any té la responsabilitat de la capitania i és conscient del que suposa un entrenador nou i un nou sistema de joc.

Se li ha fet llarga l'absència en l'onze titular [últim cop, el 26 de maig, contra el Lugo]?
Sobretot per la lesió. La temporada ara va de més a menys bàsicament perquè no vaig fer pretemporada. M'he recuperat bé i ara és qüestió d'aprofitar-ho quan m'arribi l'oportunitat.
Quan canvia un tècnic canvia pràcticament tot. Veu que aquest any, doncs, se li obren les portes de la titularitat?
Cada any és diferent. Amb Carreras el primer any sí que vaig jugar [26 partits i gairebé 1.900 minuts] però el passat és cert que no ho vaig fer tant com m'hagués agradat [13 partits, 465 minuts]. Al final has de tenir la consciència tranquil·la. Saber que t'entrenes al màxim i que els minuts que jugues ho dónes tot, i en aquest sentit per l'any passat estic molt tranquil. Pel que fa al canvi d'entrenador, tens noves expectatives. Cal entrenar-se tan bé com es pugui i aprofitar l'oportunitat.
Amb Salamero, també toca un sistema nou. A l'equip li ha passat factura l'adaptació a aquest sistema?
La principal dificultat de l'inici de lliga han estat les lesions. L'equip s'ha estat entrenant durant la pretemporada amb 12 o 13 jugadors, i això per a qualsevol equip és un handicap massa gran. Ara som més de 20 futbolistes i ja es nota, tant per l'entrenador com per la plantilla. Quant al sistema, sí que varia, però tots els jugadors tenim experiència a jugar de maneres diferents al llarg de les nostres carreres. Potser la dificultat era adaptar-se al sistema anterior i no a aquest. L'equip s'ha aclimatat bé i han d'arribar els resultats.
L'any passat l'equip va tenir un daltabaix al final causat, entre altres coses, pels problemes al vestidor. Ara, sense Abraham Paz, el vestidor ha canviat?
Fa dues temporades també vam tenir una mala ratxa i l'any passat també, més enllà de causes personals. Crec més aviat que són circumstàncies del futbol. Aquest any està sent meravellós, durant els entrenaments no hi ha problemes i tot el que ha de dir la gent ho fa amb tranquil·litat. Això és l'habitual en un equip on som ja gent madura, treballadora i que es dedica a allò que li agrada.
Però recentment va haver-hi aquell xoc entre Nauzet i els entrenadors...
Això es dóna en tots els equips i li pot passar a qualsevol. Si veiéssim que coses d'aquest tipus no passen, ens hauríem de preocupar. Allò de Nau va ser una ximpleria, gairebé ni n'hem parlat. És bo per a un equip que vol fer les coses bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)