Sabadell

Una pena màxima

Sabadell. Un penal al primer quart d'hora de joc impedeix sumar als de Javi Salamero a fora de casa tot i tenir més oportunitats, més possessió i jugar amb un home més en la segona part

SABADELL0

CÒRDOVA1

Ja feia temps que el Sabadell volia fer un partit a fora de casa com el que va jugar ahir a l'Arcángel de Còrdova. El resultat va ser el pitjor de tot, perquè un penal els va deixar sense el premi que per joc van estar buscant durant els 90 minuts. En una jugada desafortunada, Carlos Hernández va cometre penal i va hipotecar tot l'enfrontament dominat de principi a fi pels de Salamero. El tècnic en cap cas havia previst un partit com el d'ahir, amb el Sabadell present en atac durant els 90 minuts i portant la iniciativa. La malastrugança dels mals resultats a domicili es va allargar una jornada més, amb el consol que l'equip va canviar la imatge dels darrers partits. I tot, per una pena màxima.

Salamero havia pensat en un esforç inicial per marcar i cedir les presses a un rival que ahir també va ser xiulat pel seu públic. Els arlequinats tenien protagonisme amb la pilota als peus, sensació de perill i, a més, ocasions. Gato, en un refús d'Armando, va engaltar una volea que va marxar per poc davant la vista de Saizar (15'). El Còrdova no proposava gaire, però era capaç de generar cert temor quan s'apropava a l'àrea de Nauzet. I en una de les poques que va generar aquesta sensació, Carlos Hernández va relliscar i va fer caure un atacant del Còrdova dins l'àrea. Caballero va superar Nauzet, i la previsió, feta miques.

Més domini

El Sabadell es va saber adaptar perfectament a aquesta situació. Va ser un equip gran i va agafar el toro per les banyes. Tamudo va protagonitzar les millors oportunitats en la primera part. Des de 25 metres va connectar un xut que va fer lluir Saizar (21'). Seguidament, el porter del conjunt andalús va fer vista en una rematada de cap del de Santa Coloma que va anar al travesser després d'un excel·lent retallada i centrada de Gato. Eren els millors minuts dels arlequinats, que no trobaven fortuna davant de la porteria.

El Sabadell va donar un respir a Saizar, que, això sí, va tornar a aparèixer en un moment clau. Poc abans del descans, Gato es va quedar sol al davant del porter, que va guanyar en l'un contra un. A un minut del descans, Sánchez Martínez va sancionar unes mans de Pedro amb targeta groga, i el migcampista va marxar a la dutxa abans d'hora.

Després de la represa, amb un home més, el Sabadell va intensificar la possessió. L'atac del Còrdova amb només un jugador (Xisco) i la urgència en el resultat va obligar Salamero a posar una defensa de tres i col·locar al camp tota l'artilleria. Collantes i Longás van entrar al terreny de joc només un quart d'hora abans que ho fes Edgar. El Còrdova es va tancar molt més del que ho havia fet en la primera part i gairebé no va deixar oportunitats. Només una altra genialitat de Saizar i un gol anul·lat en els darrers instants de joc va impedir un canvi en el signe del partit.

CÒRDOVA: Saizar; Janse, Armando, Fran Cruz, Samuel; Abel (Rafa Gálvez, 61'); Pedro, Caballero, Uli Dávila (Pelayo, 69'), López Silva; Xisco (Strahman, 75'). SABADELL: Nauzet, Toni Lao (Collantes, 55'), Kiko, Carlos Hernández, Cristian; Gato, Ciércoles, Hidalgo (Longás, 55'), Arteaga (Edgar, 70'); Aníbal i Tamudo. GOLS: 1-0 (16') Caballero de penal. ÀRBITRE: Sánchez Martínez (murcià).T.G.: Als visitants Carlos Hernández, Nauzet, Tamudo i Cristian. T.V.: Al local Pedro (44') per doble amonestació. PÚBLIC: 8.404 espectadors a l'Arcángel.
Et queda cara de ximple, perquè l'equip ha creat ocasions, però li ha faltat només el gol
Javi Salamero
entrenador del sabadell
Hem sortit amb la intenció de marcar i ens hem adonat que teníem aquesta possibilitat
David Arteaga
migcampista del sabadell
La frustració és el que defineix aquest partit. Ells s'han posat al darrere i no hem pogut marcar
Manuel Gato
atacant del sabadell

Segon partit sense marcar a domicili

El Sabadell durant aquest curs no s'està caracteritzant precisament pel bon joc i els bons resultats a fora de casa. No obstant això, darrerament havia aconseguit veure porta a domicili. En els tres últims desplaçaments, el conjunt arlequinat havia aconseguit marcar. Contra l'Alavés ho va fer Kiko Olivas en l'últim minut de rebot (1-1), contra el Numància a Sòria va ser Gato de penal (3-1) i contra el Girona Juan Collantes va igualar el matx. L'únic precedent, a banda del matx d'ahir, en aquest curs en què els arlequinats no van aconseguir la porteria va ser en la derrota contra la Ponferradina (2-0, jornada 2).