Girona

“Hem buscat ser més pràctics”

Ricardo Rodríguez Entrenador del Girona

Lluny dels espectacles que sol protagonitzar José Ramón Sandoval, Ricardo Rodríguez és un home força més tranquil. Ahir, quan l'àrbitre va xiular el penal, es va abraçar amb els companys del cos tècnic, de forma més efusiva que de costum. El Girona acabava de salvar una situació delicada, de veure's molt avall en la classificació, i això que a mitja part pintaven bastos. “Al descans, hem valorat que havíem de tenir més ordre i sobretot més velocitat. Hem buscat ser més pràctics, encara que no la juguéssim tant, per evitar la primera pressió d'ells. I a partir d'aquí, una jugada puntual ha canviat el partit”, va explicar l'entrenador a la sala de premsa.

L'asturià va reconèixer la superioritat de l'Sporting en la primera part. “És un dels millors equips que ha passat per aquí. Hem tret l'equip més ofensiu possible, amb Juanlu de lateral i molts jugadors de toc i amb capacitat de fer futbol, i volíem jugar la pilota des del darrere. Però ells ens tapaven molt bé, amb una bona pressió i amb intensitat, i no ens sortia res.” Al descans, van moure peça i van sacrificar Timor: “De tres pivots, ens havíem de quedar amb dos. Hem apostat per Matamala i Eloi, que tenien continuïtat, i amb Timor hi havia risc de lesió.” El guió va canviar de cop amb la jugada de l'1-1 i l'expulsió de Lora, una acció que havia començat amb rematada de Chando al pal. “Ha estat determinant en els dos gols [també va provocar la falta del 2-1], i me n'alegro molt per ell. Com per Eloi; ja era hora després de dues faltes al pal.”

Ricardo Rodríguez va donar “molta importància” als tres punts aconseguits. “És una victòria que ens ajuda molt. La tendència canvia. Veníem d'uns partits en què mereixíem més.” Va destacar la manera com l'equip s'havia sobreposat a una situació delicada: “Estic content perquè l'equip s'ha sabut refer. Això ens ha de servir d'exemple per a altres partits.”

El tècnic del Girona continua sense explicar-se per què l'equip és incapaç de marcar cap gol en la primera meitat –“hem fet un onze molt ofensiu, amb Jandro, per intentar marcar aviat”– i li preocupa relativament que, dels dotze gols a favor, vuit siguin a pilota aturada. “No és fàcil. Tenim Chando com a davanter pur, i hi podem adaptar Bordas i Felipe. Hem tingut alguna oportunitat de jugada, i tant de bo marquéssim en la primera part i de forma més natural. Però els equips també sumen molts punts a pilota aturada. És important sumar. I veníem de partits creant diverses ocasions. Avui hem guanyat a pilota aturada, i també val. És clar que també és important com juguem i com es guanya, però no és fàcil.”

LA VICTÒRIA

“Era important per canviar la tendència. L'equip s'ha refet i això ens ha de servir d'exemple”

LA PRIMERA PART

“Hem tret un equip ofensiu i volíem jugar des del darrere, però ells ens tapaven i no ens sortia res”

A PILOTA ATURADA

“Tant de bo marquéssim a la primera part i de manera més natural, sí, però així també val”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)