El pes dels gols en or

3a divisió. Sergi Moreno ha fet cinc dianes en els últims set partits, gràcies a les quals l'Ascó, un equip que rendibilitza al màxim els gols que marca, es manté a un sol punt del primer lloc

Malgrat que entrava en els pronòstics pel seu potencial, pot sobtar veure l'Ascó a la part més alta de la classificació. En la segona temporada a tercera divisió, l'equip de la Ribera d'Ebre, amb un dels projectes més ambiciosos de la categoria i molts futbolistes amb experiència a segona B, és tercer, a un sol punt del primer, la Muntanyesa. El bon rendiment de l'equip de Miguel Rubio s'explica en gran part per la gran fiabilitat defensiva, ja que és l'equip menys golejat del grup català i a casa només ha rebut un gol en set partits, el de la primera jornada contra el Vilafranca. És a dir, fa 554 minuts que ningú no fa cap gol a l'Ascó al seu camp. A més de la solidesa, l'Ascó destaca per la rendibilitat que dóna als gols que marca: només n'ha fet quinze (el superen onze equips), mai més de dos en un partit, i només ha guanyat una vegada per més d'un gol de diferència. A casa ha obtingut quatre victòries per 1 a 0.

El jugador que millor encarna aquesta eficiència productiva és Sergi Moreno, el davanter més en forma del moment a tercera. Ha marcat cinc gols en les últimes set jornades, que han servit a l'Ascó per mantenir-se a la zona de privilegi. Va fer els dos gols de la visita a Gavà (1-2) i, a més de l'estèril diana al camp de l'Europa (2-1), és l'autor, en les dues últimes jornades, del segon gol a Manlleu (1-2) i de l'únic que es va marcar en el partit dissabte passat contra la Pobla (1-0).

El jove futbolista de Tarragona, format al Torreforta i, sobretot, al Reus, viu amb 21 anys la segona temporada a tercera divisió després de defensar el curs passat els colors del Formentera (tres gols) i del Figueres (dos). Sergi Moreno està content “individualment i col·lectivament” de com li van les coses, però té clar que ha de continuar progressant: “Estic en un bon moment, però no he de pensar que ho tinc tot fet. He de continuar aprenent.” De moment, va cremant etapes d'aprenentatge. Fa dos anys va estar al Girona, amb convocatòries amb el primer equip, de manera que va aprendre dels professionals mentre ho posava en pràctica amb el filial, on va fer 24 gols. I el curs passat va conèixer dues cares de la tercera: la del futbol més rudimentari del grup balear i la del més competitiu i vistós del català. Ara, a Ascó, vol continuar creixent en paral·lel a un club ambiciós.

EL MENYS GOLEJAT

L'Ascó treu suc dels gols gràcies a la fiabilitat en defensa: ha rebut un sol gol a casa
Les coses m'estan sortint bé en una bona categoria i un bon equip, però no he de pensar que ho tinc tot fet. He de continuar aprenent

GRAN VALOR

Els dos últims gols del tarragoní han permès al seu equip aconseguir dues victòries
Defensivament som molt forts i en atac creem ocasions i sempre n'aprofitem alguna. Si som a dalt no és casual